نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپوراکبر, لطیفهfa_IR
dc.contributor.authorعابدزاده, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:08:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:08:05Z
dc.date.available1399-07-09T07:08:05Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:08:05Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-06-14en_US
dc.date.submitted1395-03-25fa_IR
dc.identifier.citationپوراکبر, لطیفه, عابدزاده, مهدی. (1393). اثر پرتوهای UV-B و UV-C بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیداتیو در گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis L.) و تأثیر سالیسیلیک اسید در تخفیف تنش ناشی از پرتوهای فرابنفش. زیست‌شناسی گیاهی ایران, 6(21), 23-34.fa_IR
dc.identifier.issn2008-8264
dc.identifier.issn2322-2204
dc.identifier.urihttp://ijpb.ui.ac.ir/article_18935.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/316215
dc.description.abstractآثار ناشی از نازک شدن لایه اوزون و افزایش تابش پرتو فرابنفش توسط بسیاری از پژوهشگران بررسی شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر پرتوهای UV-B و UV-C روی گیاه بادرنجبویه (Melissa Officinalis L.) و تأثیر سالیسیلیک اسید در کاهش آثار زیانبار این پرتوها بر این گیاه است. گیاه بادرنجبویه در شرایط گلخانه‌ای در اتاقک کشت و دمای متوسط 2±28 درجه سانتیگراد و شدت نور 150 میکرو اینشتین بر متر مربع بر ثانیه به مدت 60 روز کشت یافتند. دوره شبانه‌روزی روشنایی و تاریکی به ترتیب 8:16 ساعت بود. تیمار پرتو فرابنفش پس از مرحله 6 برگی اعمال شد و پرتو UV-B به مدت 15 روز به صورت یک روز در میان و هر بار به مدت 20 دقیقه و پرتو UV-C به مدت 15 روز، به صورت یک روز در میان و هر بار به مدت 8 دقیقه اعمال گردید. سالیسیلیک اسید نیز پس از مرحله 6 برگی با غلظت 1 میلی‌مولار به مدت یک هفته روی گیاهان افشانه شد. نتایج نشان داد که پرتوهای UV-B و UV-C باعث کاهش وزن تر و خشک، رشد طولی ریشه و اندام هوایی می‌شود. میزان مالون‌دی‌آلدهید و فنیل آلانین آمونیا لیاز تحت تأثیر پرتوهای UV-B و UV-C افزایش داشت. افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان آسکوربات پراکسیداز و گایاکول پراکسیداز و کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز نیز مشاهده شد. بررسی نتایج نشان داد تیمار با سالیسیلیک اسید باعث تخفیف آسیب‌های ناشی از اعمال پرتوهای UV-B و UV-C در گیاه شد و توانست عواملی که در اثر تابش‌های فرابنفش تغییر یافته بودند را جبران کند.fa_IR
dc.format.extent1568
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمعاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهانfa_IR
dc.publisherUniversity of Isfahanen_US
dc.relation.ispartofزیست‌شناسی گیاهی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Plant Biologyen_US
dc.subjectآنزیم‌های آنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectپرتو فرابنفشfa_IR
dc.subjectسالیسیلیک اسیدfa_IR
dc.subjectگیاه بادرنجبویهfa_IR
dc.subjectمالون‌دی‌آلدهیدfa_IR
dc.titleاثر پرتوهای UV-B و UV-C بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیداتیو در گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis L.) و تأثیر سالیسیلیک اسید در تخفیف تنش ناشی از پرتوهای فرابنفشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue21
dc.citation.spage23
dc.citation.epage34


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد