بررسی تغییرات فصلی برخی از ترکیبات فنلی در دو کلون چای (Camellia sinensis (L.) O Kuntze).
(ندگان)پدیدآور
افشار محمدیان, منصورمسیبی, مریمجمال امیدی, معصومهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
گیاه چای (Camellia sinensise L.) یکی از مهمترین منابع برای مطالعه ترکیبات فعال زیستی است. عواملی نظیر: نوع کلونها، فصل برداشت، شرایط کشت و سن برگهای چای، به عنوان عوامل تأثیرگذار در کیفیت چای شناخته میشوند. در پژوهش حاضر، شاخسارههای چای شامل یک جوانه رأسی و دو برگ مجاور دو کلون چای (کلونهای 100 و 451)، از مرکز تحقیقات چای کشور جمعآوری شد و پس از عصارهگیری، محتوای فنل، فلاونول، فلاونوئید، آنتوسیانین و فعالیت آنتیاکسیدانی در سه فصل رویشی بهار، تابستان و پاییز با روش رنگسنجی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که ترکیبات اندازهگیری شده نامبرده دارای مقادیر متفاوتی در برداشتهای مختلف بودند، به طوری که میزان فعالیت آنتیاکسیدانی در هر دو کلون، از برداشت اول (بهار) تا برداشت سوم (پاییز) افزایش یافت. این نتایج، برخی از تأثیرات تغییرات فصلی و شاخصهای بومشناختی بر ترکیبات شیمیایی چای را مشخص کرده، به یافتن زمان مناسب برداشت چای با طعم بهتر کمک میکند.
کلید واژگان
تغییرات فصلیچای
فعالیت آنتیاکسیدانی
فنل
شماره نشریه
20تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانگروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
گروه زیستشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران 3697-19395، تهران، ایران
شاپا
2008-82642322-2204




