• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست‌شناسی گیاهی ایران
    • دوره 6, شماره 20
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست‌شناسی گیاهی ایران
    • دوره 6, شماره 20
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تغییرات فصلی برخی از ترکیبات فنلی در دو کلون چای (Camellia sinensis (L.) O Kuntze).

    (ندگان)پدیدآور
    افشار محمدیان, منصورمسیبی, مریمجمال امیدی, معصومه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    471.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گیاه چای (Camellia sinensise L.) یکی از مهم‌ترین منابع برای مطالعه ترکیبات فعال زیستی است. عواملی نظیر: نوع کلون‌ها، فصل برداشت، شرایط کشت و سن برگ‌های چای، به عنوان عوامل تأثیرگذار در کیفیت چای شناخته می‌شوند. در پژوهش حاضر، شاخساره‌های چای شامل یک جوانه رأسی و دو برگ مجاور دو کلون چای (کلون‌های 100 و 451)، از مرکز تحقیقات چای کشور جمع‌آوری شد و پس از عصاره‌گیری، محتوای فنل، فلاونول، فلاونوئید، آنتوسیانین و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در سه فصل رویشی بهار، تابستان و پاییز با روش رنگ‌سنجی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که ترکیبات اندازه‌گیری شده نامبرده دارای مقادیر متفاوتی در برداشت‌های مختلف بودند، به طوری که میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی در هر دو کلون، از برداشت اول (بهار) تا برداشت سوم (پاییز) افزایش یافت. این نتایج، برخی از تأثیرات تغییرات فصلی و شاخص‌های بوم‌شناختی بر ترکیبات شیمیایی چای را مشخص کرده، به یافتن زمان مناسب برداشت چای با طعم بهتر کمک می‌کند.
    کلید واژگان
    تغییرات فصلی
    چای
    فعالیت آنتی‌اکسیدانی
    فنل

    شماره نشریه
    20
    تاریخ نشر
    2014-05-22
    1393-03-01
    ناشر
    معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
    گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
    گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران 3697-19395، تهران، ایران

    شاپا
    2008-8264
    2322-2204
    URI
    http://ijpb.ui.ac.ir/article_18923.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/316202

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب