مطالعه اثر پایه و رقم در فعالیت آنزیم PAL، تولید ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در گل، برگ و میوه گیاه پسته (Pistacia vera L.)
(ندگان)پدیدآور
نادرنژاد, نازیاحمدی مقدم, علیحسینی فرد, جوادپورسیدی, شهرامنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، نمونهبرداری از برگ، گل، پوست میوه (در زمان رسیدگی) و مغز دانه با همکاری مرکز تحقیقات پسته از دو پایه اهلی و موتیکا و سه رقم احمد آقایی، اوحدی، کلهقوچی انجام شد و نمونهها از نظر فعالیت آنزیم PAL، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و آنتوسیانینها برای تعیین شاخصترین پایه و رقم بررسی شدند. افزایش فعالیت آنزیم PAL، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها و همچنین، همبستگی مثبت بین فعالیت آنزیم و ترکیبات موجود در برگها و گلهای پایه موتیکا-احمد آقایی، اثر متقابل این پایه و رقم و مقاومت بیشتر را نسبت به پایه و رقمهای دیگر، در تنشهای محیطی نشان داد. فعالیت آنزیم PAL و محتوای کل فنلی با رسیدگی میوه در نمونهها کاهش یافت، اما سطح بالای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در پوست میوه پسته پتانسیل حفاظتی پوست را در برابر اشعه ماوراءبنفش و آفات نشان میدهد که در پایه موتیکا-احمد آقایی بیشترین مقدار آن مشاهده شد. وجود ترکیبات فنلی در مغز دانه به فعالیت PAL بستگی دارد. نتایج، وجود برخی ترکیبات فعال زیستی را در مغز پسته نشان میدهد که بیشترین مقدار متعلق به پایه موتیکا-احمد آقایی است. به نظر میرسد نوع پایه در محتوای ترکیبات آنتیاکسیدانی در مغز پسته مؤثر است.
کلید واژگان
پایهپسته
ترکیبات فنلی
تنش محیطی
رقم
فعالیت آنزیم PAL
شماره نشریه
15تاریخ نشر
2013-03-211392-01-01
ناشر
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایرانگروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران
بخش تحقیقات آبیاری و تغذیه، مؤسسه تحقیقات پسته کشور، رفسنجان، ایران
بخش مهندسی زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران
شاپا
2008-82642322-2204




