• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش گیاهپزشکی ایران
    • دوره 39, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش گیاهپزشکی ایران
    • دوره 39, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر چند محیط کشت جامد و مایع روی اسپورزایی قارچ (Beauveria bassiana (Hyphomycetes: Moniliales

    (ندگان)پدیدآور
    عسگری, حسنزمانی, سیده معصومهعاشوری, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    200.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شناسایی شرایط محیطی بهینه و فاکتورهای موثر در ‌رشد و اسپورزائی قارچهای بیمارگر حشرات در تولید انبوه و بکارگیری آنها ضروری است. در این راستا، در تحقیق حاضر اثر چند محیط کشت مایع و جامد روی رشد قارچ Beauveria bassiana (Balsamo) Vuillemin مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج آزمایشها روی B. bassiana نشان داد که اثر نور (0001/0=p)، محیط‌های غذایی مختلف (0001/0=p) و اثر متقابل آنها (0027/0=p) در تولید بلاستوسپور معنی‌دار بوده و عصاره سیب‌زمینی بالاترین تولید بلاستوسپور را داشت. اما مشخص گردید که برخلاف نور (0006/0=p) و محیط‌های غذایی مختلف (0001/0=p) که در وزن خشک بلاستوسپور تولید شده موثرند، اثر متقابل آنها در این مورد موثر نمی‌باشد (1547/0=p). ارزیابی تولید روزانه بلاستوسپور مشخص نمود که بین روند تولید بلاستوسپور در روزهای مختلف اختلاف معنی‌دار وجود دارد (0001/0=p)؛ این روند در روزهای اول تا سوم زیاد و در روزهای بعد کند گردید. استفاده از محیط‌های غذایی مایع جایگزین برای تولید بلاستوسپور قارچ نیز نشان داد اثر کیفیت این محیط‌های غذایی در تولید بلاستوسپور معنی‌دار بوده (0004/0=p) و بر این اساس عصاره سیب‌زمینی بالاترین و عصاره ارزن پایین‌ترین میزان اسپور تولید شده را داشت. در هر یک از این آزمون‌ها، با بررسی تغییرات pH در محیط‌های کشت مایع در زمان تولید بلاستوسپور مشخص گردید که فعالیت قارچ باعث کاهش pH اولیه محیط‌ها و اسیدی شدن آنها شده است. نتایج آزمایشها نشان داد کیفیت محیط‌های غذایی جامد نیز بر میزان اسپورزایی این قارچ اثر معنی‌دار داشته (0086/0=p) و بین آنها آرد گندم به همراه ماده جذب کننده رطوبت بالاترین میزان اسپور تولیدی را داشت. همچنین در آزمون دیگری پس از استفاده از ارزن بعنوان محیط پایه جامد برای تولید اسپور مشخص شد که در این مورد نیز اثر مواد همراه و تیمارهای مختلف در تولید اسپور معنی‌دار است (0001/0=p) و تیمار ارزن پخته بیشترین میزان تولید اسپور را داشت.
    کلید واژگان
    اسپورزایی
    تولید انبوه
    قارچ‌های حشره کش.
    محیط کشت

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-02-19
    1387-12-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    University of Tehran

    شاپا
    2008-4781
    2423-7868
    URI
    https://ijpps.ut.ac.ir/article_20683.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/315111

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب