• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش گیاهپزشکی ایران
    • دوره 40, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش گیاهپزشکی ایران
    • دوره 40, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ضد قارچی عصاره چند گیاه بومی روی Magnaporthe grisea،عامل بلاست برنج در آزمایشگاه

    (ندگان)پدیدآور
    احمدی تولمی, سیده بهارهجلالی سندی, جلالقدمیاری, محمدخداپرست, سید اکبرحسن زاده, نادرپاداشت دهکایی, فریدون
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    205.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این بررسی اثرات‌ ضد قارچی‌ عصاره شش‌ گیاه‌ بومی‌ و خودرو شامل آقطی‌، زیتون‌ تلخ‌، سرخس‌، گندواش‌، هفت بند و مرزه‌ روی‌ Magnaporthe grisea، عامل‌ بیماری‌ بلاست‌ برنج‌ در شرایط‌ آزمایشگاهی‌ انجام شد. تأثیر عصاره‌های‌ الکلی‌ (اتانلی‌ و متانولی‌) برگ‌های‌ تازه‌ جمع‌آوری‌ شده‌ در جلوگیری‌ از رشد شعاعی ‌میسلیوم‌ قارچ‌ در محیط‌ غذایی‌ PDA در داخل تشتک پتری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره‌های بکار رفته می‌تواند اثر بازدارندگی روی رشد قارچ داشته باشند به طوری که در بین عصاره‌های اتانولی آزمایش‌شده گندواش کمترین ED50 (Effective dose) را داشت و موثرترین عصاره بود. عصاره‌های اتانولی از موثرترین تا کم‌اثرترین آنها بر اساس میزان ED50 به ترتیب گندواش، آقطی، سرخس، هفت‌بند، زیتون تلخ و مرزه اندازه‌گیری شد. همچنین مشاهده شد که در بین عصاره‌های متانولی آزمایش شده آقطی و گندواش کمترین ED50 را داشته و بیشترین تاثیر را روی قارچ نشان دادند. ED50 عصاره‌های متانولی سرخس، هفت‌بند، مرزه و زیتون تلخ با ED50 آقطی اختلاف معنی‌داری داشتند. عصاره‌های متانولی از موثرترین تا کم‌اثرترین آنها به ترتیب گندواش، آقطی، هفت‌بند، مرزه، زیتون تلخ و سرخس اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد، که ED50 عصاره‌های متانولی و اتانولی اختلاف معنی‌داری در سطح 5% نداشتند. فقط در مورد سرخس، تاثیر بازدارندگی عصاره اتانولی بیشتر از عصاره متانولی آن بود، به طوری که ED50 عصاره متانولی 65/2 برابر ED50 عصاره اتانولی آن می‌باشد.
    کلید واژگان
    ضد قارچی
    عصاره اتانولی
    عصاره متانولی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-08-23
    1388-06-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    University of Tehran

    شاپا
    2008-4781
    2423-7868
    URI
    https://ijpps.ut.ac.ir/article_20571.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/315083

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب