بررسی فعالیت گلوکوزیدآزها و آلفا آمیلاز غده گوارشی حلزون قهوهای مرکبات Caucasotachea lencoranea (Stylommatophora: Helicidae).
(ندگان)پدیدآور
بیغم, مهدیهحسینی نوه, وحیدنوذری, جاماسبحسینی نوه, فاطمهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
حلزون قهوهای مرکبات Caucasotachea lencoranea Mousson  یکی از آفات مرکبات در استانهای شمالی ایران میباشد. به منظور کنترل بهتر این حلزون و بهبود استراتژیهای مدیریت آن، شناخت وضعیت آنزیمهای گوارشی این جانور دارای اهمیت میباشد. حلزونها از باغات مرکبات شمال کشور جمعآوری شدند و کربوهیدازهای آلفا گلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز غده گوارشی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور آمادهسازی عصاره آنزیمی از حلزون قهوهای مرکبات، حلزونها تشریح و غده گوارشی برداشته شد. با بررسیهای آنزیمی صورت گرفته وجود فعالیت آلفاگلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز در غده گوارشی آفت مذکور مشخص گردید. بهینه فعالیت آلفا گلوکوزیداز در pHهای 4 و 5، بتا گلوکوزیداز در pHهای 5 و 6 مشخص گردید. همچنین دمای بهینه برای آلفا گلوکوزیداز 35 و برای بتاگلوکوزیداز 40 درجه سانتیگراد به دست آمد. مقدار pH بهینه برای فعالیت آلفا آمیلاز برابر 2 و دمای بهینه آن 40 درجه سانتیگراد به دست آمد. مقدار km و vmax برای آلفا گلوکوزیداز به ترتیب 84/9 میلیمولار و 11/ 0 میلیمولار بر دقیقه به دست آمد. همچنین مقدار km و vmax برای بتا گلوکوزیداز حاصل از غده گوارشی حلزون قهوهای مرکبات به ترتیب 48/10 میلیمولار و 042/0 میلیمولار بر دقیقه محاسبه گردید.
کلید واژگان
آلفا آمیلازآلفا گلوکوزیداز
بتا گلوکوزیداز
غده گوارشی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-02-201389-12-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراناستادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مربی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر رفسنجان
شاپا
2008-47812423-7868




