بررسی ویژگیهای جوانهزنی بذر کوشیا (Kochia scoparia L.) در واکنش به دما و پتانسیل آب
(ندگان)پدیدآور
صبوری راد, سمیراکافی, محمدنظامی, احمدبنایان اول, محمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کوشیا (Kochia scoparia L. Schard) گیاهی یکساله، شورزیست، مقاوم به شرایط خشکی بوده که قابلیت آبیاری با منبع آب شور را دارد و از جنبه تولید علوفه، منبع ارزشمندی در اکوسیستمهای تحت تنش خشکی و شوری میباشد. بهمنظور ارزیابی رفتار جوانهزنی بذر کوشیا (Kochia scoparia L. Schard)مطالعهای تحت دماها و سطوح مختلف پتانسیل آب در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل نه سطح خشکی (25/0-، 5/0-، 75/0-، 1-، 25/1-، 5/1-، 75/1- و 2- مگاپاسکال) و نیز تیمار بدون اعمال تنش (شاهد) و هشت سطح دمایی شامل (5، 10، 15، 20، 25، 30، 35، 40 درجه سانتیگراد) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که سطوح مختلف خشکی و دما بر درصد، سرعت، میانگین زمان جوانهزنی و شاخص جوانهزنی تأثیر معنیداری (01/0P
کلید واژگان
درصد جوانهزنیسرعت جوانهزنی
میانگین زمان جوانهزنی
شاخص جوانهزنی و Kochia scoparia
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-02-201390-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه فردوسی مشهداستاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
1735-08752383-1138



