اثر شوری بر جوانه زنی سه گونه شورزی Salsola dendroides، Alhagi persarum و Aeluropus lagopoides
(ندگان)پدیدآور
فرخواه, عاطفه ساداتحیدری شریف آباد, حسینقربانلی, مه لقاشاکر بازار نو, حسین
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مقایسه مقاومت در برابر شوری سه گونه شورزی ,Salsola dendroides Alhagi persarum و Aeluropus lagopoides در مرحله جوانه زنی در قالب طرح آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی با 15 تیمار و 4 تکرار انجام گرفت. بذرهای هر سه گونه از منطقه نورالدین آباد گرمسار واقع در شمال شرقی دریاچه نمک قم )جنوب گرمسار( جمع آوری شدند. پس از تعیین دمای بهینه جوانه زنی برای هر یک، اثر غلظتهای متفاوت شوری بر سرعت و درصد جوانه زنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش میزان شوری، جوانه زنی بذرها کاهش یافت و زمان لازم برای جوانه زنی نیز افزایش یافت. با توجه به اینکه بذرهای گیاهان شورروی مقاومت بالایی در برابر شوری در هنگام جوانه زنی نشان میدهند، ولی باز هم حداکثر میزان جوانه زنی را در محیط شاهد (فاقد نمک) یا تحت شرایط شوری کاهش یافته میتوان دید. در این بررسی نشان داده شده است که بالاترین مقاومت در برابر شوری در مرحله جوانه زنی را گونه S. dendroides و کمترین مقاومت را گونه A. lagopoides دارد
کلید واژگان
شوریجوانه زنی
مقاومت به شوری
شورزی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2002-05-221381-03-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمالموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران صندوق پستی 116 – 13185
دانشگاه تربیت معلم تهران
دانشگاه شهید بهشتی
شاپا
1735-08912383-1448



