نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدهقانی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorنوری امام زاده تی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorشاهنظری, علیfa_IR
dc.contributor.authorقیصری, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T06:42:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T06:42:41Z
dc.date.available1399-07-09T06:42:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T06:42:41Z
dc.date.issued2019-12-22en_US
dc.date.issued1398-10-01fa_IR
dc.date.submitted2018-10-16en_US
dc.date.submitted1397-07-24fa_IR
dc.identifier.citationدهقانی, محسن, نوری امام زاده تی, محمدرضا, شاهنظری, علی, قیصری, مهدی. (1398). تأثیر مدیریت‌های مختلف آبیاری جویچه‌ای بر صرفه‌جویی و کارآیی مصرف آب ذرت علوفه‌ای در اصفهان. تحقیقات آب و خاک ایران, 50(8), 1899-1910. doi: 10.22059/ijswr.2019.266571.668019fa_IR
dc.identifier.issn2008-479X
dc.identifier.issn2423-7833
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijswr.2019.266571.668019
dc.identifier.urihttps://ijswr.ut.ac.ir/article_70859.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/307772
dc.description.abstractمدیریت آبیاری یکی از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار بر روند رشد و نمو گیاه ذرت است. هدف از این پژوهش بررسی چگونگی رشد و نمو گیاه ذرت در مدیریت­های مختلف آبیاری جویچه­ای بود. این پژوهش به صورت کرت­های یک بار خرد شده، در قالب بلوک­های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقاتی کبوترآباد اصفهان انجام شد. عامل اصلی شامل سه سطح رژیم آبیاری سطحی (100%) I<sub>1</sub>، (%80) I<sub>2</sub>، (%60) I<sub>3</sub> و عامل فرعی شامل سه روش آبیاری جویچه­ای مرسوم، یک در میان ثابت و متناوب بود. پارامترهای اندازه­گیری­شده شامل ارتفاع بوته، عملکرد تر و خشک اندام هوایی، سطح برگ و شاخص سطح برگ بود که در پنج مرحله از رشد گیاه ذرت علوفه‌ای انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر رژیم­های مختلف آبیاری و نیز نوع روش آبیاری جویچه­­ای بر ویژگی­های اندازه­گیری­شده اندام هوایی از نظر آماری در سطح یک درصد معنی­دار بوده است. رژیم آبیاری I<sub>1</sub> در حضور آبیاری جویچه­ای مرسوم و رژیم  I<sub>3</sub>در روش آبیاری یک در میان ثابت به ترتیب بیشترین و کمترین تأثیر را بر صفات مختلف رشد اندام هوایی داشتند. ارتفاع بوته، عملکرد تر و خشک در آبیاری جویچه­ای مرسوم و رژیم I<sub>1</sub> به ترتیب برابر190 سانتیمتر، 63978 و 20830 کیلوگرم در هکتار بود. همین صفات در رژیم آبیاری I<sub>3</sub> و در روش آبیاری یک در میان ثابت به ترتیب برابر با  116 سانتیمتر، 33665 و 8053 کیلوگرم در هکتار به‌دست آمد. با تغییر آبیاری جویچه­ای مرسوم به آبیاری جویچه­ای یک در میان تا مرحله برداشت ذرت علوفه‌ای، 12/39 درصد در آب کاربردی صرفه‌جویی شد و مقادیر کارآیی مصرف آب آبیاری نیز 37 درصد افزایش یافت. به طور کلی با اعمال شرایط کم آبیاری تا 20 درصد در آبیاری جویچه­ای مرسوم و یا با کاربرد آبیاری جویچه‌ای متناوب، می­توان ضمن صرفه­جویی در مصرف آب و افزایش کارآیی مصرف آب به عملکرد قابل قبول نیز دست‌یافت.fa_IR
dc.format.extent735
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات آب و خاک ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Soil and Water Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijswr.2019.266571.668019
dc.subjectآبیاری جویچه‌ای یک در میانfa_IR
dc.subjectکارآیی مصرف آبfa_IR
dc.subjectصرفه جویی آبfa_IR
dc.subjectمراحل رشد ذرتfa_IR
dc.subjectآبیاری و زهکشیfa_IR
dc.titleتأثیر مدیریت‌های مختلف آبیاری جویچه‌ای بر صرفه‌جویی و کارآیی مصرف آب ذرت علوفه‌ای در اصفهانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume50
dc.citation.issue8
dc.citation.spage1899
dc.citation.epage1910
nlai.contributor.orcid0000-0003-1135-8174


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد