• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Pacific Journal of Cancer Prevention
    • Volume 1, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Pacific Journal of Cancer Prevention
    • Volume 1, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Oral Consumption of Bitter Gourd and Tomato Prevents Lipid Peroxidation in Liver During Skin Carcinogenesis in Mice

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    27.66کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The protective role of two commonly consumed natural dietary items- bitter gourd and tomato against endogenous ‍as well as 7,12- dimethylbenz(a)anthracene (DMBA) induced lipid peroxidation in the livers of mice was investigated. ‍The rationale for such an approach is that lipid peroxidation has been suggested to play a key role in human cancer ‍development. There was a sharp rise in lipid peroxidation (measured as thiobarbituric acid reactive substances ‍formation) during skin carcinogenesis induced by DMBA in mice. Aqueous extracts of bitter gourd and tomato juice ‍were found to be very potent inhibitors of lipid peroxidation both in normal and DMBA treated mice. Our observations ‍support the hypothesis that natural combinations of phytochemicals present in the fruit juices exert cancer-protective ‍effects via a decrease in lipid peroxidation.
    کلید واژگان
    DMBA
    bitter gourd
    Tomato
    Lipid peroxidation
    mouse liver

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2000-03-01
    1378-12-11
    ناشر
    West Asia Organization for Cancer Prevention (WAOCP)

    شاپا
    1513-7368
    2476-762X
    URI
    http://journal.waocp.org/article_23990.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/30775

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب