ارزیابی وضعیت تغذیهای کدو با روش تشخیص چندگانه عناصر غذایی (CND) در منطقه خوی
(ندگان)پدیدآور
شریف مند, ماهرخسپهر, ابراهیمبایبوردی, احمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
روش تشخیص چندگانه عناصر غذایی (CND) از روشهای مهم برای تفسیر نتایج تجزیه شیمیایی برگ و تشخیص وضعیت تغذیهای گیاهان میباشد. به منظور ارزیابی وضعیت تغذیهای کدو (Lagenaria Vulgaris) با استفاده از روش CND و تعیین نرمهای عناصر غذایی، نمونههای برگ از 122 مزرعه کدو در شهرستان خوی جمعآوری و غلظتهای عناصر غذاییB ،Cu ،Zn ،Mn ،Fe ،Mg ،Ca ،K ،P  ،N تعیین شدند. دو گروه عملکردی کم و زیاد به روش ریاضی و آماری و با کاربرد تابع تجمعی نسبت واریانس عناصر غذایی متمایز گردیدند. سپس نرمها و شاخصهای CND برای عناصر غذایی محاسبه گردید. نتایج نشان داد بین مزارع با عملکرد بالا و پایین از لحاظ غلظت عناصر غذایی تفاوت معنادار وجود دارد. براساس شاخصهای CND عناصر پتاسیم و روی منفیترین شاخصها را داشتند. شاخصهای تعادل تغذیهای CND در مزارع با عملکرد پایین بزرگتر از صفر بهدست آمد که نشاندهنده عدم تعادل عناصر غذایی در این مزارع میباشد.
کلید واژگان
شاخص های CNDکدو
نرم
وضعیت تغذیه ای
حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2018-01-211396-11-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجو / دانشگاه ارومیههیت علمی دانشگاه ارومیه
هیت علمی مرکز تحقیقات آذربایجانشرقی
شاپا
2008-479X2423-7833




