تأثیر مقدار و شوری آب بر شوری خاک و رشد و غلظت عناصر غذایی اسفناج در گلدان
(ندگان)پدیدآور
عالی نژادیان بیدآبادی, افسانهحسنی, مریمملکی, عباسنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر سطوح شوری آب آبیاری، dSm-15/0، 3 و 6 ناشی از کلریدسدیم (به ترتیبS0.5، S3 و S6) و سطوح آبیاری 60، 80 و 100 درصد نیاز آبی گیاه (به ترتیبE60، E80، E100) بر عناصر غذایی و رشد اسفناج و پروفیل شوری خاک بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلدان اجرا گردید. بر اساس یافتهها، ارتفاع گیاه، تعداد برگ، شاخص سطح برگ و کلروفیل بهطور معنیداری تحت تأثیر میزان شوری و آب قرار گرفتند به گونهای که با افزایش مقدار نمک در آب آبیاری و کاهش مصرف آب، شاخص کلروفیل، شاخص سطح برگ، ارتفاع گیاه و تعداد برگ کاهش یافت. با افزایش شوری تا dSm-1 3، میزان فسفر و نیتروژن گیاه نسبت به تیمار S0.5 افزایش غیر معنیدار و پتاسیم کاهش معنیداری نشان دادند. کاهش فسفر و نیتروژن در تیمار E60 نسبت به E100 بهترتیب 3/1 و 46/0 درصد و افزایش پتاسیم 62/1 درصد بهدست آمد که هیچکدام معنیدار نگردید. نیمرخ شوری خاک نیز بیانگر افزایش حدود 23 و 53 درصدی شوری در لایهی 6-0 سانتیمتری در تیمار S3 و S6 نسبت به S0.5 بود و با کاربرد آب با شوریdSm-1 6، متوسط شوری خاک در حد قابل قبول بهدست آمد.
کلید واژگان
صفات رشدکلریدسدیم
کمآبیاری
آبهای نامتعارف
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-07-231397-05-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایراندانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
استادیار گروه علوم و مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
شاپا
2008-479X2423-7833




