تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و نسبتهای نیترات به آمونیوم بر شاخصهای عملکرد و درصد اسانس آویشن دنایی در شرایط شور و غیرشور
(ندگان)پدیدآور
شهوری, سیمینسپهر, ابراهیمرحیمی, امیرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی سطوح مختلف نیتروژن و نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم در شرایط شور و غیرشور بر شاخصهای عملکرد و درصد اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis subsp. daenensis Celak)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 30 تیمار و 3 تکرار در محیط کشت پرلایت و ماسه انجام گرفت؛ بهطوریکه نیتروژن در سه سطح (5، 10و 15 میلیمولار)، نسبتهای مختلف نیترات به آمونیوم در پنج سطح (100:0, 75:25, 50:50, 25:75, 0:100) و شوری در دو سطح (0 و50 میلیمولار سدیم کلرید) اعمال گردید. نتایج نشان داد در شرایط عدم تنش شوری بیشترین مقدار وزن تر و خشک گیاه، درصد و عملکرد اسانس در سطح نیتروژن 15 میلیمولار و نسبت 25:75 نیترات به آمونیوم بهدست آمد و در صورت اعمال تنش شوری مقدار وزن تر و خشک، درصد و عملکرد اسانس در تمام تیمارها کاهش یافت، بهطوریکه بیشترین عملکرد در تیمار 15 میلیمولار نیتروژن و نسبت 50:50 نیترات به آمونیوم بهدست آمد. بهطور کلی میتوان گفت که در سطح نیتروژن 15 میلیمولار در شرایط غیرشور نسبت 25:75 و در محیط شور نسبت50:50 نیترات به آمونیوم، نسبت های بهینه برای نیل به بیشترین عملکرد کمی و اسانس می باشد.
کلید واژگان
آویشنشور
غیرشور
نسبت نیترات به آمونیوم
نیتروژن
حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراندانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
شاپا
2008-479X2423-7833




