• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Veterinary Research
    • Volume 15, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Veterinary Research
    • Volume 15, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Modeling the effects of Bunium persicum (Black Zira) essential oil, pH, inoculums size and temperature on the growth of Listeria monocytogenes

    (ندگان)پدیدآور
    Noori, Z.Khanzadi, S.Jamshidi, A.Seifi, H. A.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    154.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Full paper (Original article)
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Listeriosis is acknowledged as a major foodborne disease throughout the world caused by Listeria monocytogenes. Different factors can affect the growth of food borne microbial pathogens. The aim of this study was to investigate the combined effects of different concentrations of Bunium persicum essential oil (EO) (0%, 0.08%, 0.16%, 0.24%), three incubation temperatures (35ºC, 25ºC, 4ºC), three levels of pH (5, 6, 7) and two inoculum sizes (103 and 105 cfu ml-1) on the growth of Listeria monocytogenes inbrain heart infusion (BHI) broth. To evaluate effects of explanatory variable on time to detection (TTD) of bacterial growth, parametric survival models based on the log normal distribution were used. All explanatory variables had significant association with TTD (P
    کلید واژگان
    Listeria monocytogenes
    Black Zira essential oil
    Time to detection
    Modeling

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2014-09-01
    1393-06-10
    ناشر
    Shiraz University
    معاونت پژوهشی‌ دانشگاه شیراز
    سازمان پدید آورنده
    Graduated from Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
    Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
    Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
    Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

    شاپا
    1728-1997
    2252-0589
    URI
    https://dx.doi.org/10.22099/ijvr.2014.2539
    http://ijvr.shirazu.ac.ir/article_2539.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/306055

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب