• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Veterinary Research
    • Volume 13, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Veterinary Research
    • Volume 13, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Milk production, milk fatty acid composition, and blood biochemical parameters of Holstein dairy cows fed whole or ground flaxseed instead of extruded soybeans in the first half of lactation

    (ندگان)پدیدآور
    DANESH MESGARAN, MOHSENJafari Jafarpoor, R.Danesh Mesgaran, S.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    116.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Full paper (Original article)
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    To evaluate the effects of physically processed flaxseed [ground flaxseed (GFS) and whole flaxseed(WFS)] as a replacement for extruded soybeans on feed intake, milk production, milk composition, milk fatty acid (FA) composition and blood biochemical parameters, nine primiparus Holstein dairy lactating cowsaveraging 495 ± 34.5 kg of body weight (BW) and 70 ± 5 days in milk (DIM) were assigned in a 3 × 3change over Latin square design with three periods. Intake of dry matter was similar among the animals fedthe treatments, also milk yield and milk composition were not influenced by the diets. Processing of flaxseed significantly (P
    کلید واژگان
    Dairy cow
    Flaxseed
    Fatty acid
    Milk production

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2012-09-01
    1391-06-11
    ناشر
    Shiraz University
    معاونت پژوهشی‌ دانشگاه شیراز
    سازمان پدید آورنده
    Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
    Ph.D. Student in Animal Nutrition, Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
    Graduated from Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

    شاپا
    1728-1997
    2252-0589
    URI
    https://dx.doi.org/10.22099/ijvr.2012.359
    http://ijvr.shirazu.ac.ir/article_359.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/306003

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب