• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Veterinary Research
    • Volume 16, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Veterinary Research
    • Volume 16, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effects of Scrophularia striata water extract on quality and shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets during superchilled storage

    (ندگان)پدیدآور
    Jebelli Javan, AshkanBolandi, M.Jadidi, Z.Parsaeimehr, M.Javaheri Vayeghan, A.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    274.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Short paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The purpose of this study was to evaluate the effects of Scrophularia striata water extract on the quality and shelf life of the rainbow trout fillet during superchilled storage. Fish samples were treated with 1% and 3% S. striata water extract and then stored at -2°C for 20 days. The samples were analyzed periodically for chemical, microbial and sensory characteristics. Results indicated that incorporation of S. striata water extract on rainbow fillets caused the delay of lipid peroxidation and hydrolytic spoilage in 3% treated sample in comparison with the control sample at the last day of the experiment (P
    کلید واژگان
    Quality
    Rainbow trout
    Scrophularia striata
    Superchilled storage
    Water extract

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-06-01
    1394-03-11
    ناشر
    Shiraz University
    معاونت پژوهشی‌ دانشگاه شیراز
    سازمان پدید آورنده
    Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
    Department of Food Science and Technology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
    Department of Food Science and Technology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
    Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
    Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran

    شاپا
    1728-1997
    2252-0589
    URI
    https://dx.doi.org/10.22099/ijvr.2015.3071
    http://ijvr.shirazu.ac.ir/article_3071.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/305949

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب