بررسی تأثیر شکل و اندازه نرمه خمیر کاغذ مکانیکی بر ویژگیهای کاغذ
(ندگان)پدیدآور
ناظری, امیر محسنطلایی پور, محمدمهدوی, سعید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق تأثیر شکل و اندازه نرمهها[1] بر ویژگیهای کاغذ ساخته شده از خمیر مکانیکی در دو بخش مورد مطالعه قرار گرفت. در بخش اول گروهبندی نرمهها به دو گروه نرمههای رشتهای[2] و نرمههای نواری[3]انجام شد و در بخش دوم نیز تأثیر آنها بر ویژگیهای کاغذ ساخته شده مورد بررسی قرارگرفت. نرمههای رشتهای از مواد رشتهای، مانند دیواره نازک سلول و رشتهها تشکیل شده و نرمههای نواری متشکل از تکههای ضخیم دیواره سلول و اشعههای سلولی میباشند. برای شناسایی ویژگیهای نرمههای رشتهای و نواری از یک روش آنالیز تصویری پیشرفته استفاده شد. نتایج نشان داد که نرمههای رشتهای و نواری دارای خواص متفاوت بوده و اثرات مختلفی را بر خواص ورقه کاغذ حاصل دارند. نرمههای رشتهای به شدت خواص مقاومتی را تحت تأثیر قرار میدهند ولی نرمههای نواری خواص پخش نور را بهبود میبخشند. در مجموع ذرات با اندازه ریزتر سبب افزایش دانسیته و مقاومتهای کاغذ میشود. در نتیجه مقادیر نرمهها و مواد رشتهای عامل بسیار مهمی در نرمههای خمیرکاغذهای مکانیکی میباشد که در کنترل کیفیت نرمههای مکانیکی و خمیرکاغذ و کاغذ تولید شده بسیار با اهمیت هستند.
1-Fiber Fines
[2]-Fibrils
[3]-Flakes
کلید واژگان
نرمههاخمیرکاغذ مکانیکی
نرمههای رشتهای
نرمههای نواری
پخش نور
خمیر کاغذ و کاغذ
شیمی چوب
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-12-221390-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهراناستادیار، علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران.
عضو هیأت علمی - موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
شاپا
1735-09132383-112X



