تأثیر عوامل فراوری شیمیایی بر کیفیت الیاف خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی از ساقه کلزا
(ندگان)پدیدآور
حسین پور, رضاجهان لتیباری, احمدتاج دینی, آژنگسپیده دم, سید جوادفرنود, رامین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تأثیر عوامل فراوری شیمیایی ساقه کلزا شامل زمان، دما، ترکیب مواد شیمیایی و همچنین درجهروانی خمیرکاغذ برکیفیت الیاف خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی از ساقهکلزا توسط FQA مورد مطالعه قرار گرفته است. بنابراین تأثیر سه زمان۱۵، ٣٠ و ٤۵ دقیقه، دو دمای ١٢٥ و ١٤٥ درجه سانتیگراد، دو ترکیب مواد شیمیایی شامل ٤% NaOH + ٨% Na2SO3 و ٨% NaOH + ١٢% Na2SO3 (برمبنای وزنخشک مادهچوبی) و خمیرکاغذ پالایش نشده و پالایش شده ارزیابی شدهاند. میانگین طول الیاف خمیرکاغذ پالایش نشده بین ٤٩/٠ تا ٦٥/٠ میلیمتر متغیر بوده است و در اثر بیشتر شدن عوامل مورد بررسی میانگین طولالیاف کاهش یافته است. بهعلاوه اینکه میانگین طول الیاف در اثر پالایش کمی کاهش یافته است. از این رو میزان نرمههای خمیرکاغذها در حدود ٥5% تا ٦3% اندازهگیری شده است، که مقدار زیادی را نشان میدهد و در اثر پالایش مقدار نرمهها حدود ٥% افزایش یافته است. زبری الیاف خمیرکاغذ بین 10 تا ٤١ m100/gm تعیین شده است و در اثر پالایش به 14 تا 53 m100/gm افزایش یافته است. با وجود ثابت ماندن تقریبی خمیدگی الیاف ولی در اثر پالایش میزان شکستگی الیاف بیشتر شده است.
کلید واژگان
کلزاخمیرکاغذ شیمیایی - مکانیکی
طول الیاف
نرمه
زبری
خمیدگی
شکستگی
درجهروانی
خمیر کاغذ و کاغذ
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-06-221390-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسیارشد، علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی - واحد کرجدانشیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج،
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی - واحد کرج
همکار مدیر مرکز خمیر و کاغذ، مهندسی شیمی و شیمی کاربردی، دانشگاه تورنتو، کانادا
شاپا
1735-09132383-112X



