مطالعه ویژگیهای خمیرکاغذ CMP و APMP کاهگندم در استان گلستان
(ندگان)پدیدآور
کامرانی, سعیدسرائیان, احمد رضااکبرپور, ایمان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات مقاومتی و نوری خمیر و کاغذ APMP, CMP یک مرحلهای و APMP دو مرحلهای از کاه گندم استان گلستان انجام گرفت. به این منظور، کاه گندم از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان جمع آوری گردید و ابعاد الیاف آنها شامل طول الیاف، قطر الیاف، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره الیاف به ترتیب 18/1 میلیمتر، 156/18، 461/11 و 396/3 میکرون اندازهگیری شد. همچنین میزان مواد شیمیایی شامل سلولز، لیگنین، خاکستر و مواد استخراجی به ترتیب 7/53، 1/21، 1/5 و 5/8 درصد اندازهگیری گردید. براساس نتایج پختهای آزمایشی، درجه حرارت کلیه پختها 95 درجه سانتیگراد، زمان آغشتهسازی 10، 20، 30 و 40 دقیقه، درصد نسبی مصرف هیدروکسید سدیم 10 درصد و پروکسید هیدروژن معادل 3 درصد در نظر گرفته شد. براساس ویژگیهای خمیر کاغذهای حاصله و شرایط پخت آنها، تیمارهای متشکل از پختهای 20 و 40 دقیقهای انتخاب و تا درجهروانی 350 میلیلیتر (CSF) پالایش گردید. سپس از این خمیرها برای ساخت کاغذ و مقایسه ویژگیهای نوری و مقاومتی آنها استفاده گردید. نتایج نشان داد که مقاومت در برابر ترکیدن، طول پاره شدن و روشنی خمیر APMP دومرحلهای در مدت زمان40 دقیقه بیشتر از سایر خمیرها است. همچنین نتایج میانگین بازده خمیرها و مقاومت به پاره شدن کاغذ نشان داد که هیچ اختلاف معنیداری در بین سه روش خمیرسازی در سطح 5% وجود ندارد.
کلید واژگان
کاه گندم تجنروشCMP
روش APMP
ویژگیهای مقاومتی
ویژگیهای نوری
بازده
خمیر کاغذ و کاغذ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2010-03-211389-01-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد صنایع چوب و کاغذ، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاناستاد یار علوم و تکنولوژی خمیر کاغذ ، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کارشناس ارشد صنایع خمیر و کاغذ، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
1735-09132383-112X



