بررسی اثر آنزیم زایلاناز بر خواص خمیرAPMP از صنوبر تبریزی (Populus nigra)
(ندگان)پدیدآور
حمصی, امیر هومنصبور, مهدیطلایی پور, محمدآزادفلاح, محمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با هدف بررسی اثر آنزیم زایلاناز تهیه شده از قارچ Trichoderma viride برخمیر APMP از چوب گونه Populus nigra انجام شد. برای تیمار آنزیمی متغیرهای دمای محیط تیمار در سه سطح 40، 50 و60 درجه سانتیگراد، مدت زمان تیمار در دو سطح 70 و90 دقیقه، میزان مصرف آنزیم در سه سطح 5، 10 و 15 واحد بر گرم خمیرخشک و درصد خشکی خمیر در دو سطح 5 و10 درصد مطالعه شد. نتایج نشان دادند که تیمار با آنزیم زایلاناز اثر قابل ملاحظهای بر خمیر دارد به نحوی که روشنی کاغذ به طور متوسط 5/2 درصد ISO و حداکثر 75/4 درصد ISO بهبود یافت. همچنین آنزیم موجب افزایش نسبی شاخص پارگی و شاخص ترکیدن کاغذ شد. طول پارگی کاغذ در تیمار آنزیمی تا 4098 متر رسید. امّا بازده خمیر در اثر تیمار با زایلاناز تا 78/2 درصد نسبت به وزن خشک خمیر قبل از تیمار کاهش یافت. بررسی اثر عوامل جانبی (استخراج قلیایی و شستشو با آب مقطر) مشخص نمود که این عوامل تأثیر قابل ملاحظهای بر نتایج تیمارهای آنزیمی ندارند. به طوری که دمای 40 تا 50 درجه سانتیگراد، زمان 70 دقیقه، میزان مصرف آنزیم 10 واحد بر گرم خمیرخشک و درصد خشکی خمیر10 درصد بهترین نتایج را نشان دادند.
کلید واژگان
آنزیم زایلانازصنوبر تبریزی
APMP
زیسترنگبری
خمیر کاغذ و کاغذ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-03-201391-01-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
دانشیار، عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامیکارشناس ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ، مسئول مکاتبات پلاک 54، پاساژ خیام، خیابان باهنر، بناب، آذربایجان شرقی
استادیار، عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ واحد علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه تهران
شاپا
1735-09132383-112X



