اثرات سطوح مختلف لاکتوفرین جیره بر آنزیمهای گوارشی، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و فلور باکتریایی روده بچهماهی صبیتی (Sparidentex hasta)
(ندگان)پدیدآور
مرشدی, وحیدآق, ناصرمرمضی, جاسمنوری, فرزانهمحمدیان, تکاورنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، تعیین اثرات سطوح مختلف لاکتوفرین جیره بر روی فعالیت آنزیمهای گوارشی، ترکیبات بیوشیمیایی لاشه و فلور باکتریایی روده بچه ماهی صبیتی (Sparidentex hasta) با میانگین وزنی 3/0 ± 64/7 گرم بود. این مطالعه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 3 تکرار در تانکهای فایبرگلاس 300 لیتری انجام شد. ماهیان با جیرههای حاوی 0، 400 و 800 میلی گرم لاکتوفرین در هر کیلوگرم غذا به مدت 42 روز تغذیه شدند. در پایان آزمایش نمونههای لاشه و روده جمعآوری شد. نتایج حاصل نشان داد که لاکتوفرین جیره فعالیت آنزیمهای گوارشی شامل پروتئاز، آمیلاز و لیپاز ماهی صبیتی را تغییر نداد (05/0 p). به طور کلی، این مطالعه نشان داد که فعالیت آنزیمهای گوارشی به وسیله لاکتوفرین جیره تحت تاثیر قرار نمیگیرد. علاوه بر این، می توان نتیجهگیری کرد که تغذیه ماهی صبیتی با جیره حاوی 400 و 800 میلی گرم لاکتوفرین در هر کیلوگرم غذا برای یک دوره 6 هفته ای ترکیب بیوشیمیایی بدن و فلور باکتریایی روده را بهبود نمیبخشد.
کلید واژگان
لاکتوفرینآنزیمهای گوارشی
ترکیب بیوشیمیایی لاشه
فلور باکتریایی روده
ماهی صبیتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-12-211395-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترای پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه و کارشناس پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایراندانشیار گروه شیلات پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ایران
دانشیار پژوهشی پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، اهواز، ایران
استادیار گروه شیلات پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ایران
استادیار گروه بهداشت آبزیان دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
شاپا
2423-54072423-5415




