ارزیابی تاثیر مرحله رشدی طعمه بر واکنش عددی کفشدوزک شپشکخوار Nephus arcuatus Kapur
(ندگان)پدیدآور
رمضانی, لیلاضرغامی, سارا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش تاثیر مرحله رشدی بر واکنش عددی ماده بالغ کفشدوزک Nephus arcuatus Kapur نسبت به تراکم های مختلف شپشک آردآلود جنوب Nipaecoccus viridis Newstead (شامل پوره های سن یک، دو، سه و ماده بالغ شپشک) مورد بررسی قرار گرفت. تراکم های طعمه شامل 2، 4، 8، 16، 50، 70، 90، 110 و 130 پوره سن یک، 2، 4، 6، 10، 20، 30، 40 و 50 سن دو، 2، 4، 6، 9، 15، 21 و 27 سن سه و 1، 3، 5، 7 و 9 ماده بالغ شپشک طی 24 ساعت در اختیار ماده بالغ جفتگیری کرده 10 روزه قرار گرفت. تراکم های ارائه شده بر اساس مرحله رشدی طعمه متغیر بودند. بر اساس نتایج، با افزایش تراکم طعمه تعداد تخم گذاشته شده توسط ماده بالغ کفشدوزک در هر چهار طعمه ارائه شده به طور غیر خطی افزایش یافت. مقایسه آماری مقدار تخم تولیدشده توسط ماده بالغ کفشدوزک در بیشترین تراکم چهار طعمه ارائهشده نشان داد که ماده ها بیشترین تخم را با تغذیه از طعمه کوچکتر، پوره سن یک (2/1±5/8) و کمترین تخم را بدون اختلاف معنی دار با تغذیه از طعمه های بزرگتر شامل پوره سن دو (7/0±2/5)، پوره سن سه (8/0±9/5) و ماده بالغ (7/0±7/4) شپشک تولید می کنند (0002/0P=). مطابق با نتایج به دست آمده، مرحله رشدی طعمه عامل تعیین کنندهای در نوع واکنش عددی ماده بالغ کفشدوزک N. arcuatus است.
کلید واژگان
مرحله رشدی طعمهواکنش عددی
شپشک آردآلود جنوب
Nephus arcuatus
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی رامین خوزستانگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
شاپا
2322-24092538-6123



