• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بیماریهای گیاهی
    • دوره 51, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بیماریهای گیاهی
    • دوره 51, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    وقوع بیماری آتشک به با عامل Erwinia amylovora در استان کرمان

    (ندگان)پدیدآور
    سید قاسمی, سید ابوالفضلحسینی‌پور, اکبرخدایگان, پژمانمعصومی, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    186.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کوتاه پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    *بخشی از پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد نگارنده اول، ارائه شده به دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان ** مسئول مکاتبات، پست الکترونیکی: Pkhodaygan@vru.ac.ir 1 - گروه گیاهپزشکی دانشگاه شید باهنر کرمان 2- گروه گیاهپزشکی دانشگاه ولی عصر رفسنجان   بیماری آتشک یکی از مخرب‌ترین بیماری‌های باکتریایی درختان هسته‌دار و دانه‌دار می‌باشد. عامل بیماری، Erwinia amylovora از اعضای خانواده Enterobacteriaceae است. از میان درختان میوه، گلابی حساس‌ترین میزبان و درختانی نظیر سیب، به و برخی دیگر از اعضای خانواده روزاسه نیز به این بیماری حساس هستند. در ایران آتشک برای نخستین بار از برغان کرج گزارش گردید (Zakeri & Sharifnabi 1991). این بیماری سبب بروز علائم متعددی نظیر بلایت شکوفه‌ها، نکروز و تراوش صمغ شیری رنگ باکتری از اندام‌های آلوده می‌گردد. در سال 1391 علائم این بیماری شامل سرخشکیدگی شدید و سیاه‌شدگی میوه‌های نارس به (Cydonia oblonga)، در مناطقی از شهرستان شهربابک در استان کرمان مشاهده گردید. نمونه‌هایی در فصل بهار و پائیز از باغات مختلف به تهیه و برای جداسازی بیمارگر به آزمایشگاه منتقل گردید. نمونه‌هایی از بافت آلوده تهیه شده و روی محیط کشت اگار غذایی حاوی نیم درصد ساکاروز کشت داده شد. پس از 72 ساعت نگهداری در دمای 27 درجه سلسیوس کلنی‌های سفید و لعاب‌دار در حال رشد بر سطح محیط کشت جدا و روی محیط EMB مخطط گردید. به منظور شناسایی جدایه‌ها از روش‌های مرفولوژیک و بیوشیمیایی استفاده گردید( Schaad et al. 2001). برای بررسی توان بیماری‌زایی جدایه‌ها، سرشاخه‌های جوان به با سوسپانسیونی حاوی 107 کلنی در هر میلی‌لیتر، مایه‌زنی شده و در شرایط گلخانه با رطوبت نسبی 80 تا 100 درصد و دمای 27 درجه سلسیوس نگهداری گردید. به عنوان کنترل منفی از آب مقطر استریل برای مایه‌زنی سرشاخه‌ها استفاده گردید. پنج روز پس از مایه‌زنی علائم بیماری بصورت زخم‌های تیره در سرشاخه‌ها، ایجاد گردید. در سرشاخه‌هایی که با آب مایه‌زنی شده بودند علائمی دیده نشد و از بافت‌های آلوده باکتری بیمارگر مجددا جداسازی گردید. بیست جدایه‌ باکتری در این تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفتند. این جدایه‌ها روی محیط کشت NAS کلنی‌های سفیدی ایجاد نموده، گرم‌منفی، بی‌هوازی اختیاری بوده و سبب القا واکنش فوق‌حساسیت در توتون شدند. جدایه‌ها اکسیداز منفی بوده و توانایی تولید رنگ فلورسنت روی محیط کشت Kings B و رشد در دمای 37 درجه سلسیوس را نداشتند. براساس ویژگی‌های فنوتیپی و بیوشیمیایی تعیین شده و آزمون بیماری‌زایی، جدایه‌ها به عنوان باکتری E. amylovora تشخیص داده شدند. بر اساس اطلاعات ما این نخستین گزارش از وجود بیماری آتشک به، در استان کرمان است.

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-06-22
    1394-04-01
    ناشر
    انجمن بیماری شناسی گیاهی ایران
    سازمان پدید آورنده
    نویسنده
    نویسنده
    مسئول مکاتبه
    نویسنده

    شاپا
    2774-0006
    URI
    http://www.ijpp.ir/article_15781.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/299745

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب