• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بیماریهای گیاهی
    • دوره 55, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بیماریهای گیاهی
    • دوره 55, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر جیبرلیک اسید تولید شده توسط قارچ Gibberella fujikuroi بر فاکتور‌های رشد بذر برنج

    (ندگان)پدیدآور
    عفتی لاکه, ساراپاداشت دهکایی, فریدون
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.310 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بیماری پوسیدگی طوقه برنج یکی از بیماری­های بذر­زاد برنج است که از خزانه تا شالیزار روی برنج دیده می­شود. تولید گیاهچه­های طویل و غیر­طبیعی از بذور آلوده در اثر جیبرلیک اسید در خزانه و مزرعه از مهمترین علائم این بیماری می­باشد. در این تحقیق، اثر جیبرلیک اسید تولید شده توسط Gibberella fujikuroi روی افزایش رشد ساقه­چه و ریشه­چه و مرگ­و­میر بذور رقم هاشمی ارزیابی شد. بذور رقم هاشمی به وسیله سوسپانسیون کنیدیومی جدایه­های G. fujikuroi سواسازی شده از گیاهچه­های آلوده از مزارع برنج استان گیلان مایه­زنی گردید. میزان افزایش رشد با اندازه­گیری طول ساقه­چه، ریشه­چه و تعداد بذر مرده هر پنج روز یکبار و میزان جیبرلیک اسید تولید شده توسط جدایه­های G. fujikuroi با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) تعیین شد. نتایج تعیین کمّی جیبرلیک اسید نشان داد که تمامی جدایه­های مورد بررسی توانایی تولید این هورمون را داشتند. همبستگی معنی­داری بین میزان هورمون جیبرلین استخراج شده از بیمارگر و طول ریشه­چه و ساقه­چه حاصل از جوانه­زنی بذور هاشمی مایه­زنی شده و نیز تعداد بذر مرده مشاهده نشد.
    کلید واژگان
    هورمون جیبرلین
    HPLC
    رقم هاشمی
    استخراج
    افزایش رشد رویشی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    انجمن بیماری شناسی گیاهی ایران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان.
    استادیار پژوهش، بخش گیاهپزشکی مؤسسه تحقیقات برنج کشور، رشت.

    شاپا
    2774-0006
    URI
    http://www.ijpp.ir/article_36760.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/299684

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب