نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorابراهیمی, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorاعتباریان, حسن رضاfa_IR
dc.contributor.authorامینیان, حشمت الهfa_IR
dc.contributor.authorصاحبانی, نوازالهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T06:18:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T06:18:24Z
dc.date.available1399-07-09T06:18:24Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T06:18:24Z
dc.date.issued2013-03-21en_US
dc.date.issued1392-01-01fa_IR
dc.date.submitted2011-10-17en_US
dc.date.submitted1390-07-25fa_IR
dc.identifier.citationابراهیمی, لیلا, اعتباریان, حسن رضا, امینیان, حشمت اله, صاحبانی, نوازاله. (1392). کنترل بیولوژیک بیماری کپک آبی سیب توسط مخمر Metschnikowia pulcherrima و بررسی امکان تلفیق آن با سیلیکون و برخی مکانیسم‌های دفاعی. بیماریهای گیاهی, 49(1), 123-129.fa_IR
dc.identifier.issn2774-0006
dc.identifier.urihttp://www.ijpp.ir/article_15377.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/299627
dc.description.abstractچکیده: فعالیت بیوکنترلی مخمر <em>Metschnikowia pulcherrima</em> به تنهایی و در ترکیب با سیلیکون علیه قارچ <em>Penicillium expansum</em> و توانایی مخمر برای القای پاسخ‌های دفاعی در بافت میوه سیب مورد بررسی قرار گرفت. در شرایط آزمایشگاهی، میزان درصد بازدارندگی از رشد میسلیومی قارچ بیمارگر با انجام آزمون‌های کشت متقابل، متابولیت‌های غیرفرار و مواد فرار مورد آزمایش قرار گرفت. در شرایط آزمایشگاهی، غلظت‌های مختلف سیلیکون رشد میسلیومی قارچ عامل بیماری را به‌خوبی کنترل کرد. غلظت‌های مختلف سیلیکون در شرایط آزمایشگاهی در محیط مایع روی جمعیت مخمر تأثیر چندانی نداشت. در بررسی‌های انباری، هر یک از زخم‌های روی میوه‌ها با µl20 سوسپانسیون مخمر و سیلیکون به تنهایی و ترکیب مخمر با غلظت‌های مختلف سیلیکون تلقیح شدند. بعد از 24 ساعت µl20 سوسپانسیون اسپور قارچ بیمارگر در محل زخم‌ها مایه‌زنی شد. سپس سیب‌ها در دو دمای C˚4 و C˚20 نگهداری شدند. قطر لکه‌ها در دمای C˚4 و C˚20، به ترتیب، چهل‌‌و‌‌پنج و پانزده روز بعد از مایه‌زنی اندازه‌گیری شد. سیلیکون تأثیر معنی‌داری بر جمعیت مخمر در محل زخم‌ها نداشت. در هر دو شرایط دمایی مخمر همراه با سیلیکون اثر کنترلی بهتری نسبت به مخمر و سیلیکون به تنهایی داشت. فعالیت آنزیم پراکسیداز و میزان فنل کل در میوه‌های مایه‌زنی شده با مخمر به‌طور معنی‌داری افزایش یافت.fa_IR
dc.format.extent123
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن بیماری شناسی گیاهی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofبیماریهای گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Plant Pathologyen_US
dc.subjectبیوکنترلfa_IR
dc.subjectپراکسیدازfa_IR
dc.subjectسیبfa_IR
dc.subjectسیلیکونfa_IR
dc.subjectفنل کلfa_IR
dc.titleکنترل بیولوژیک بیماری کپک آبی سیب توسط مخمر Metschnikowia pulcherrima و بررسی امکان تلفیق آن با سیلیکون و برخی مکانیسم‌های دفاعیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کوتاه پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentنویسندهfa_IR
dc.contributor.departmentمسئول مکاتبهfa_IR
dc.contributor.departmentنویسندهfa_IR
dc.contributor.departmentنویسندهfa_IR
dc.citation.volume49
dc.citation.issue1
dc.citation.spage123
dc.citation.epage129


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد