کاربرد آمینو اسید بر رشد و نمو و عملکرد گوجه فرنگی و فلفل دلمهای گلخانهای
(ندگان)پدیدآور
حقیقی, مریممظفریان, مریمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش تقاضا برای محصولات ارگانیک رو به افزایش است؛ آمینو اسید، فرم ارگانیک نیتروژن است که میتواند سبب افزایش رشد و عملکرد گیاهان شود، اما تحقیق جامعی دربارهی سبزیهای مختلف صورت نگرفته است. این آزمایش به منظور بررسی سطوح مختلف آمینو اسید(صفر، 3، 4 و 6 میلیگرم در لیتر) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در گلخانه دانشگاه صنعتی اصفهان بر دو سبزی مهم گوجهفرنگی و فلفل دلمهای انجام شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که آمینو اسید با غلظت 6 میلیگرم در لیتر باعث افزایش وزن تر و خشک شاخساره گوجهفرنگی و وزن تر ریشه فلفل دلمهای میشود. وزن خشک میوه فلفل دلمهای در تیمار 4  و در گوجهفرنگی در تیمار 3 میلیگرم در لیتر آمینو اسید به طور معناداری نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. کاربرد آمینو اسید تأثیر معناداری بر مواد جامد و وزن تر میوه نداشت، ولی باعث افزایش معنادار قطر میوه گوجهفرنگی شد. کاربرد آمینو اسید تأثیر معناداری بر جذب عناصر در فلفل دلمهای نداشت، ولی سبب افزایش جذب پتاسیم و فسفر در گوجهفرنگی شد. به طور کلی نتایج آزمایش نشاندهنده افزایش رشد و عملکرد گیاهان مورد مطالعه شد؛ هرچند به بررسی بیشتر و استفاده از دامنه غلظتهای بیشتری از آمینو اسید بر سبزیهای مختلف نیاز است.
کلید واژگان
ارگانیکعناصر غذایی
فتوسنتز
عملکرد
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه ایلامIlam University
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه صنعتی اصفهانکارشناسی علوم باغبانی دانشگاه شیراز
شاپا
2676-48142676-4822




