اثر پودر زالزالک وحشی(ولیک)(Crataegus monogyna) بر رنگ پذیری پوست، شاخصهای رشد و تغذیه ماهی سیکلید نواری ((Heros severus
(ندگان)پدیدآور
چنگیزی, رضاقبادی, شایانغیاثوند, زهراشاملوفر, مهشیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر مقادیر مختلف پودر سرخ گیاه زالزالک وحشی در غذای ماهی سوروم بر روی فاکتورهای رشد و تغذیهای و همچنین تغییرات رنگ پوست مورد بررسی قرار گرفت. تیمار یک به عنوان تیمار شاهد بوده و هیچ رنگدانهای به آن افزوده نشد. تیمار دو ، یک گرم آستاگزانتین و به تیمارهای سه ، چهار و پنج نیز به ترتیب پنج، 15 و 25 گرم در کیلوگرم غذا پودر زالزالک وحشی افزوده شد. رنگدانه پوست ماهیان تیمارهای مختلف به روش طیف سنجی، مورد سنجش قرار گرفت. نتیجتاً پودر زالزالک وحشی در مقایسه با آستاگزانتین تاثیر معنی داری بر روی برخیاز فاکتورهای رشد و تغذیه ای دارد (p)، اما این دو ماده، از لحاظ ایجاد رنگ بازار پسند در پوست تفاوت معنی داری با هم ندارند (P>0.050.05) و در نهایت پیشنهاد می گردد 25 گرم در کیلوگرم پودر زالزالک وحشی جهت ایجاد رشد و رنگ مطلوب به غذای این ماهی افزوده گردد.
کلید واژگان
آستاگزانتینپودر زالزالک سرخ
رنگدانه
فاکتورهای رشد و تغذیه
ماهی سوروم
گیاهی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
استادیار ،گروه شیلات، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، مازندران، ایراناستادیار،گروه شیلات، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، مازندران، ایران
استادیار ، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، گلستان، ایران
استادیار ،گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، گلستان، ایران
شاپا
2251-79012538-2187




