ارزیابی خصوصیات بیوشیمیایی ارقام سیب بومی آذربایجان غربی
(ندگان)پدیدآور
گوهری, شبنمحسن زاده قورت تپه, عبداللهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی خصوصیات بیوشیمیایی هشت رقم سیب بومی رومینا، منوچهری، مشکی، ترش آلما، ساری آلما، خان آلماسی، کوزه ای و پاییزه محلی در شرایط اقلیمی آذربایجان غربی انجام شد.آزمایش درایستگاه تحقیقات باغبانی کهریز واقع در 45 کیلو متری شمال شهرستان ارومیه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار به اجرا درآمد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تفاوت ارقام از لحاظ صفات مورد مطالعه از لحاظ آماری معنی دار بود. تاثیر رقم بر صفات میزان کلسیم و پتاسیم، اسید اسکوربیک میوه (ویتامین ث)، قند میوه، ماده خشک، درصد آب میوه، pH و Tss در سطح احتمال %1 معنی دار بود. در این تحقیق ارقام منوچهری و پاییزه محلی دارای بیشترین کلسیم و پتاسیم و ارقام منوچهری، خان آلماسی، کوزهای، مشکی دارای بیشترین میزان قند میوه، اسید اسکوربیک و مواد جامد محلول بودند. بیشترین pH مربوط به رقم خان آلماسی تعلق داشت. میزان آب میوه در ارقام مختلف متفاوت بوده و در بین ارقام مورد بررسی، رقم ترش آلما کمترین آب میوه تولیدی را داشت.
کلید واژگان
درصد آب سیبکلسیم
ویتامین ث
مواد جامد محلول
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد بخش باغبانی، سازمان جهاد کشاورزی ،استان آذربایجان غربیاستادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ،استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
شاپا
2251-79012538-2187




