• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 31, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 31, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات ضد قارچی اسانس مرزه بختیاری، دارچین و رازیانه بر رشد سه گونه قارچ بیماری‌زای گیاهی در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    علی اران, افسانهنوراللهی, خشنودمهدی شاهی وند, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.215 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    متابولیت‌های ثانویه گیاهی، به دلیل داشتن خواص ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی جایگاه ویژه‌ای در کنترل عوامل بیماری‌زا گیاهی دارند. در همین راستا اثر ضدقارچی سه اسانس مرزه بختیاری ((Satureja bachtiarica ، دارچین ((Cinamomum zeylancium و رازیانه ( (Foeniculum vulgare بر رشد سه گونه قارچ مهم بیماری‌زای گیاهی Fusarium oxysporumو Fusarium solani و Pyrenephora graminea مورد مطالعه قرار گرفت. بعد از خشک شدن گیاهان در سایه، اسانس روغنی نمونه ها به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر جداسازی شد. اثرات ضد قارچی اسانس‌های مذکور در غلظت‌های 300،200،100 و 400 پی‌پی‌ام (ppm) بر روی قارچ‌ها در شرایط آزمایشگاه آزمون شد. نتایج نشان داد که در کلیه اسانس‌ها، بهترین غلظت برای توقف رشد پرگنه جدایه‌های F. oxysporum و F. solani، غلظت 400 پی‌پی‌ام بود. از طرفی در رابطه با قارچP. graminea ، مهار کامل رشد پرگنه قارچ توسط اسانس دارچین در تمامی غلظت ها مشاهده شد در صورتی‌که اسانس مرزه فقط در دو غلظت 300 و 400 پی‌پی‌ام منجر به مهار کامل رشد میسیلیومی قارچ شده، نتایج این پژوهش نشان داد اسانس هر سه گیاه نقش موثری در کنترل عوامل بیماری زای قارچی داشته و می توانند در کنترل بیولوژیک آنها مورد استفاده قرار گیرند.
    کلید واژگان
    اسانس
    Fusarium oxysporum
    Fusarium solani
    Pyrenephora graminea

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-05-22
    1397-03-01
    ناشر
    دانشگاه الزهرا(س)
    Alzahra University
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
    استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
    کارشناس ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

    شاپا
    2251-7901
    2538-2187
    URI
    https://dx.doi.org/10.22051/jab.2018.3686
    https://jab.alzahra.ac.ir/article_3686.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296633

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب