• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    سم زدایی هیدرولیزات باگاس نیشکر توسط آهک اشباع به منظور تولید اتانول زیستی

    (ندگان)پدیدآور
    شکری خانقاه, سپیدهآذین, مهردادآجودانی فر, هاتف
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    522.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیدهدر طی فرآیند پیش تیمار اسیدی باگاس نیشکر محصولات ناخواسته ای مانند فوران‌ها و ترکیبات فنولی تولید می‌شوند که اثر ممانعت کنندگی بر رشد میکروارگانیسم ها دارند. در این تحقیق تأثیر سمیت زدایی با استفاده از آهک اشباع به منظور بررسی اثر فاکتور های pH، دما و مدت زمان واکنش به روش آماری فاکتوریل کامل مورد بررسی قرار گرفت و مقدار اتانول تولید شده توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه در تمام شرایط سمیت زدایی مورد بررسی قرار گرفت. سمیت زدایی به روش آهک اشباع در pH های 10، 11 و 12 در دماهای 40 و 60 درجه سانتی‌گراد به مدت 30 و 60 دقیقه و پس از آن رساندن pH به 5 توسط اسیدسولفوریک انجام شد. سپس سویه موتان ساکارومایسس سرویزیه 5052 PTCC در محیط حاوی هیدرولیزات باگاس سمیت زدایی شده و نشده کشت داده شد. نتایج نشان می‌دهد افزایش pH، دما و مدت زمان سمیت زدایی سبب افزایش حذف فورفورال و در نتیجه افزایش توان تخمیری ساکارومایسس شده است، به طوری که سمیت زدایی در 12pH و دمای 60 درجه سانتی‌گراد به مدت 60 دقیقه، سبب 73% کاهش غلظت فورفورال و از طرفی 81% افزایش بازده تولید اتانول، در مدت زمان 18ساعت، شده است. اما از طرف دیگر کاهش غلظت قند طی سمیت زدایی به روش آهک اشباع در pH و دمای بالا، اصلی‌ترین مشکل در طی این فرایند می‌باشد، به طوری که در 12pH و دمای 60 درجه سانتی‌گراد به مدت 60 دقیقه، به ترتیب 47% و 73% کاهش در غلظت قند کل و گلوکز مشاهده شد.
    کلید واژگان
    واژه های کلیدی: پیش تیمار اسیدی
    باگاس نیشکر
    فوران
    فنول
    سمیت زدایی
    آهک اشباع
    فاکتوریل کامل

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    دانشگاه الزهرا(س)
    Alzahra University
    سازمان پدید آورنده
    فارغ التحصیل کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی دامغان
    دانشیار پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران
    استادیار گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی دامغان، ایران

    شاپا
    2251-7901
    2538-2187
    URI
    https://dx.doi.org/10.22051/jab.2017.2989
    https://jab.alzahra.ac.ir/article_2989.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296596

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب