اثر شوری و نانو نقره بر پارامترهای رشد و خصوصیات بیوشیمیایی بنه زعفران تیمار شده در شرایط غوطه ور
(ندگان)پدیدآور
کریمی جعفری, ازادهحسین زاده نمین, منیرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زعفران(Crocus sativus) گیاهی است از تیره زنبقیان که از نظر دارویی و غذایی با ارزش می باشد. تنش شوری یکی از عوامل محدود کننده رشد زعفران می باشد. نانو نقره اثرات زیادی دارد در گیرنده های اتیلن گیاهان، فعالیت کلروفیلاز و DNA دارد، همچنین باعث کاهش اثرات تنش در گیاهان می شود. اثرات نانو نقره با غلظت ppm 40 و تنش شوری NaCl mM 100 بر روی ویژگی های فیزیولوژی و بیوشیمیایی بنه زعفران در مقایسه با شاهد ( آب مقطر) تحت شرایط گلخانه ای مطالعه شد. نتایج نشان داد تعداد ریشه های افشان و میزان پرولین در تنش شوری همراه با نانو نقره و تنش شوری بدون نانو نقره افزایش می یابد ولی میزان قندهای محلول کاهش معنی داری در حد(P≤0.05) نسبت به شاهد داشت. طول ریشه افشان و میزان کارتنوئیدها در تیمار نانو نقره همراه با شوری کاهش ولی وزن خشک بنه دختری افزایش معنی داری در حد(P≤0.05) نسبت به شاهد یافت. نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر نشان می دهد نانو نقره مقاومت گیاه در مقابل تنش شوری را افزایش می دهد.
کلید واژگان
کلمات کلیدی: زعفراننانو نقره
شوری
پرولین
قندهای محلول
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد ،دانشکده علوم زیستی ،دانشگاه الزهرا(س)استادیار، دانشکده علوم زیستی ،دانشگاه الزهرا(س)
شاپا
2251-79012538-2187




