تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی، محتوای فلاونوئید و پلی فنل عصاره استخراج شده در سه گیاه , Humulus lupulus Cynara Scolymus و Kelussia odoratissima Mozaffarian
(ندگان)پدیدآور
سلطان محمدی, نجمهنادری, غلامعلیجعفریدینانی, نرگسنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
رادیکالهای آزاد با ایجاد تنش  های اکسیداتیو در بیماریهای مزمن مثل سرطان، آترواسکلروز ، دیابت و همچنین در فرایند پیری درگیر میشوند. آنتی اکسیدانها بهترین راه مقابله با رادیکالهای آزاد و گیاهان منابعی سرشار از آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند .   هدف: این مطالعه به منظور تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره تهیه شده از برگهای 3 گیاه کنگر، کرفس و رازک که به دو روش سوکسله و خیساندن آماده شده اند انجام شد.   مواد و روشها: پس از تهیه عصاره ، میزان فلاونوئید و پلی فنل و فعالیت آنتی اکسیدانی تعیین شدند. فعالیت آنتیاکسیدانی بر اساس متد کمی فسفومولبیدینیوم و بصورت معادل با اسید اسکوربیک و کوئرستین بیان شد .   نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده ترتیب این 3 گیاه بر اساس میزان ترکیبات فلاونوئید و پلی فنل عبارت است از رازک – کنگر- کرفس و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی عبارت است از رازک- کرفس- کنگر. مقایسه نتایج روش خیساندن و سوکسله نشان می دهد که در دو گیاه کنگر و کرفس خیساندن موثرتر از سوکسله و در رازک روش سوکسله موثرتر از خیساندن است.   نتیجه گیری: نتایج پیشنهاد می کنند که میزان ترکیبات فلاونوئید و پلی فنلیک تنها عامل تاثیرگذار بر میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نیستند. همچنین برای استخراج مناسبتر ترکیبات آنتی اکسیدان، تعیین نوع روش عصاره گیری وابسته به گیاه می باشد
کلید واژگان
رادیکالهای آزادظرفیت آنتی اکسیدانی
کرفس
کنگر و رازک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-01-211392-11-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
شاپا
2251-79012538-2187




