بررسی مقایسهای تولید آنزیم پروتئاز قلیایی به دو روش کشت غوطهور و تخمیر در بستر جامد توسط اعضای جنس Bacillus
(ندگان)پدیدآور
کمالی یزدی, کیوانانوری, معصومهانوری, معصومهمحمدی ترکاشوند, علیشهریارینور, مهدینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق که با هدف بررسی مقایسهای دو روش کشت غوطهور (Submerged fermentation:SMF) و تخمیر در بستر جامد (Solid- state fermentation:SSF)برای تولید آنزیم پروتئاز قلیایی از سوبسترای کاه گندم انجام شد، جدایه باکتریایی از جنس Bacillus از خاکهای قلیایی استان گیلان جداسازی و پس از غربالگری بررسی تولید آنزیم، به طور همزمان در دو شرایط کشت غوطهور و تخمیر در بستر جامد از نظر تولید آنزیم مورد ارزیابی قرار گرفت.بهترین نتایج در SSF در محتوی رطوبت 100 درصد پس از تلقیح 40 درصد سوسپانسیون باکتریایی و طی گرمخانهگذاری در 37 درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت(PH آغازین 4/9) حاصل گردید.لذا بررسی مقایسهای دو سیستم در بهترین حالت نشان از تولید 9/1 برابری در شرایط تخمیر در بستر جامد U/g4025 در مقایسه با U/ml در شرایط تخمیر در بستر غوطهور بوده و حاکی از برتری این روش بر کشت غوطهور است.
کلید واژگان
پروتئاز قلیائیکشت غوطهور
تخمیر در بستر جامد
Bacillus
کاه گندم
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
شاپا
2251-79012538-2187




