مطالعه روی کاهش ناخالصی سولفات از نمک طعام در فرایند تصفیه نمک با روش سالکس (SALEX)
(ندگان)پدیدآور
شریف, امیر عبداله مهردادآزادی, سارالشکری مقدم, نسیمنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
نمک های سولفات یکی از ناخالصی های موجود در نمک طعام هستند که بر کیفیت و طعم آن اثر میگذارند. فرایند سالکس (SALEX) یکی از روش های تصفیه نمک است که در آن از آب نمک اشباع برای شستشو و حذف ناخالصیهای نمک طعام استفاده میشود. در این مطالعه پارامترهای موثر در کاهش مقدار آلودگی نمک های سولفات از نمک طعام، در روش سالکس، بررسی شده است. ابتدا آزمایش هایی روی پارامترهای اندازه ی ذره های نمک، زمان شستشو، نسیبت حلال به وزن نمک و سختی کلسیم کربنات در آب نمک اشباع، انجام شده است. سپس اثرهای پارامترهای بالا به طور هم زمان و با مقدارهای تصادفی مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه با کمک روش های آماری دادههای به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. همین طور با کمک آنالیز واریانس فاکتوریال اثرهای اصلی و متقابل پارامترها در محدوده مورد مطالعه بررسی شده است. در نهایت تجزیه و تحلیل دادهها نشان داده است که می توان با بهینه کردن پارامترهای بالا به حداکثر حذف سولفات در نمک طعام دست یافت. بهترین حالت خرد کردن ذره ها تا 0/25میلی متر و شستشوی آن ها با آب نمک اشباع در زمان 10 دقیقه و با نسبت حلال 10 به 1 حجمی- جرمی و به وسیله ی آب سخت با سختی mg/l 125 تا mg/l 175 کلسیم کربنات است.
کلید واژگان
نمک طعامحذف سولفات
تصفیه نمک
سالکس
شماره نشریه
13تاریخ نشر
2010-05-221389-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالسازمان پدید آورنده
گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالمرکز تحقیقات نمک واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال
مرکز تحقیقات نمک واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال




