تنوع رژیم غذایی سالیانه ماهی گوازیم دم رشتهای (Nemipterus japonicus) در سواحل دیلم خلیج فارس
(ندگان)پدیدآور
هدایتیراد, مریمفرصتکار, محمد نویدشریفزاده, سمانهموسوی, لالهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با هدف تعیین رژیم غذایی ماهی گوازیم دم رشتهای (Nemipterus japonicus) در سواحل بندر دیلم، استان بوشهر در طول یک سال انجام شد. نمونهبرداریها بصورت فصلی از پاییز 1389 آغاز و تا انتهای تابستان 1390 ادامه داشت. نمونه ماهیان دارای طول کل 5/18 تا 5/28 سانتیمتر، وزن 81/88 تا 18/231 گرم بوده و شاخص تهی بودن لوله گوارش آنها 4/19، میانگین طول نسبی روده 18/0 ± 07/1 و میانگین شدت تغذیه 97/16 ± 50/99 تعیین گردید. نتایج نشان داد که ترتیب شاخص اولویت غذایی ماهی گوازیم دم رشتهای به فصل تغذیه بستگی دارد و در فصول پاییز و زمستان، ماهیخوار و در فصل بهار بیشتر از شکمپایان تغذیه میکند. همچنین با افزایش طول ماهی گوازیم رژیم غذایی سخت پوستان در آن افزایش یافته است بطوریکه در گوازیم های 29-25 سانتیمتری رژیم سخت پوستان زیاد و در گوازیم های 25-22 سانتیمتر، ماهیان بیشترین نوع رژیم غذایی و در ماهیان 22-18 سانتیمتری نیز ماهیان و شکم پایان بیشترین نوع اقلام غذایی را تشکیل داده بودند. براساس این مطالعه مشخص است که ماهی گوازیم دم رشتهای دارای ترجیح غذایی گوشتخواری است و ماهیان جزء اصلی رژیم غذایی آن را تشکیل میدهند.
کلید واژگان
گوازیم دم رشتهایرژیم غذایی
اولویت غذایی
شدت تغذیه
شماره نشریه
15تاریخ نشر
2013-09-231392-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباسسازمان پدید آورنده
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهراندانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء
دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء
شاپا
2008-708X2476-2903




