• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی پیاز رقم هوراند

    (ندگان)پدیدآور
    زابلستانی, مسعودخورشیدی, محمدباقر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده برای طراحی ماشین‌های فرآوری پیاز، اطلاع از اندازه، دانسیته، شاخص شکل، زاویه اصطکاک و مقاومت به نفوذ (سفتی بافت) مورد نیاز است. در این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی پیاز هوراند با طرح کاملاً تصادفی با 20 تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. اندازه سوخ در سه سطح کوچک، متوسط و بزرگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان دادند که افزایش اندازه سوخ باعث افزایش وزن از 16/18 تا 85/151 گرم، میانگین هندسی قطر از 49/34 تا 51/68 میلی‌متر، میانگین حسابی از 54/34 تا 42/69 میلی‌متر، مساحت سطح کل از 98/5241 تا 18/18827 میلی‌متر مربع، حجم از 31500 تا 171400 میلی‌متر مکعب، ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی سطحی از پلاستیک و آهن گالوانیزه به­ترتیب از 34/0 تا 57/ 0 و از 37/0 تا 53/0 ، شاخص شکل از 02/1 تا 22/1 در سوخ­های پیاز می­گردد. دانسیته حقیقی، ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی سطحی از چوب و مقاومت به نفوذ در سوخ‌های بزرگ و متوسط تفاوتی نداشته اما بیشتر از سوخ­های کوچک بود و مقدار آن‌ها به­ترتیب از 3/772 تا 6/886 کیلوگرم بر مترمکعب، 32/0 تا 41/0  و 66/5 تا 50/6 کیلوگرم نیرو افزایش یافت. با این وجود سوخ‌های بزرگ از نظر اصطکاک آسیب‌پذیرتر از سوخ‌های متوسط و کوچک بودند.
    کلید واژگان
    واژه‌های کلیدی:Alium cepa L
    پیاز
    رقم هوراند
    خواص مکانیکی
    خواص فیزیکی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-06-22
    1397-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آمورش و ترویج کشاورزی، تبریز. ایران
    بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آمورش و ترویج کشاورزی. تبریز. ایران

    شاپا
    2383-126X
    URI
    https://jam.tabrizu.ac.ir/article_7567.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/293284

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب