تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی پیاز رقم هوراند
(ندگان)پدیدآور
زابلستانی, مسعودخورشیدی, محمدباقر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده برای طراحی ماشینهای فرآوری پیاز، اطلاع از اندازه، دانسیته، شاخص شکل، زاویه اصطکاک و مقاومت به نفوذ (سفتی بافت) مورد نیاز است. در این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی پیاز هوراند با طرح کاملاً تصادفی با 20 تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. اندازه سوخ در سه سطح کوچک، متوسط و بزرگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان دادند که افزایش اندازه سوخ باعث افزایش وزن از 16/18 تا 85/151 گرم، میانگین هندسی قطر از 49/34 تا 51/68 میلیمتر، میانگین حسابی از 54/34 تا 42/69 میلیمتر، مساحت سطح کل از 98/5241 تا 18/18827 میلیمتر مربع، حجم از 31500 تا 171400 میلیمتر مکعب، ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی سطحی از پلاستیک و آهن گالوانیزه بهترتیب از 34/0 تا 57/ 0 و از 37/0 تا 53/0 ، شاخص شکل از 02/1 تا 22/1 در سوخهای پیاز میگردد. دانسیته حقیقی، ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی سطحی از چوب و مقاومت به نفوذ در سوخهای بزرگ و متوسط تفاوتی نداشته اما بیشتر از سوخهای کوچک بود و مقدار آنها بهترتیب از 3/772 تا 6/886 کیلوگرم بر مترمکعب، 32/0 تا 41/0 و 66/5 تا 50/6 کیلوگرم نیرو افزایش یافت. با این وجود سوخهای بزرگ از نظر اصطکاک آسیبپذیرتر از سوخهای متوسط و کوچک بودند.
کلید واژگان
واژههای کلیدی:Alium cepa Lپیاز
رقم هوراند
خواص مکانیکی
خواص فیزیکی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-06-221397-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آمورش و ترویج کشاورزی، تبریز. ایرانبخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آمورش و ترویج کشاورزی. تبریز. ایران



