ارزیابی بهترین مدل سینتیکی در خشک کردن لایه نازک کامکوات بر مبنای تابع مطلوبیت
(ندگان)پدیدآور
پیرمرادی, میثممصطفایی, مصطفی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده فرآیند خشککردن یک عملیات حساس و با اهمیت در چرخه نگهداری و حملونقل محصولات کشاورزی است. خشککردن یکی از بهترین راه حلها برای نگهداری و عرضه اکثر محصولات کشاورزی در طول سال میباشد. در این تحقیق خشککردن لایه نازک میوه کامکوات در سه سطح دمایی 60، 70 و 80 درجه سلسیوس و سه سطح ضخامت 2، 5/4 و 7 میلیمتر با سه تکرار انجام گرفت. بهمنظور پیشبینی روند صحیح خشکشدن، دادههای حاصل از آزمایش توسط دوازده مدل مختلف برازش شدند. نتایج مدلسازی نشان دادند که مدل میدلی در مقایسه با سایر مدلهای خشککردن بالاترین ضریب تبیین (9985/0)، پایینترین مقادیر MRPD، RMSE، X2و بیشترین مقدار را برای تابع مطلوبیت دارد. بررسی خشکشدن لایههای نازک میوه کامکوات در دماهای مختلف نشان داد که با افزایش ضخامت لایهها و کاهش دما فرآیند خشککردن بیشتر به طول خواهد انجامید. بیشترین آهنگ خشککردن (34/1 کیلوگرم آب بر کیلوگرم ماده خشک در ساعت) در دمای 80 درجه سلسیوس و ضخامت 2 میلیمتر بهدست آمد. انرژی فعالسازی با ضخامت رابطه مستقیم داشته بهطوریکه در ضخامتهای 2، 5/4 و 7 بهترتیب 29/34، 68/76 و 56/80 کیلوژول بر مول شد. همچنین با افزایش دما و ضخامت، ضریب نفوذ روند افزایشی را نشان میدهد و حداکثر مقدار این ضریب 9-10×594/7 متر مربع بر ثانیه در بیشترین دما و ضخامت حاصل شد.
کلید واژگان
واژه های کلیدی: تابع مطلوبیتخشککردن
کامکوات
مدل سینتیکی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-06-221397-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازیگروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی



