• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی بهترین مدل سینتیکی در خشک کردن لایه نازک کامکوات بر مبنای تابع مطلوبیت

    (ندگان)پدیدآور
    پیرمرادی, میثممصطفایی, مصطفی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده فرآیند خشک‌کردن یک عملیات حساس و با اهمیت در چرخه نگهداری و حمل‌ونقل محصولات کشاورزی است. خشک­کردن یکی از بهترین راه حل­ها برای نگهداری و عرضه اکثر محصولات کشاورزی در طول سال می­باشد. در این تحقیق خشک‌کردن لایه‌ نازک میوه کامکوات در سه سطح دمایی 60، 70 و 80 درجه سلسیوس و سه سطح ضخامت 2، 5/4 و 7 میلی‌متر با سه تکرار انجام گرفت. به­منظور پیش­بینی روند صحیح خشک­شدن، داده‌های حاصل از آزمایش توسط دوازده مدل مختلف برازش شدند. نتایج مدل‌سازی نشان دادند که مدل میدلی در مقایسه با سایر مدل‌های خشک‌کردن بالاترین ضریب تبیین (9985/0)، پایین‌ترین مقادیر MRPD، RMSE، X2و بیش­ترین مقدار را برای تابع مطلوبیت دارد. بررسی خشک­شدن لایه‌های نازک میوه کامکوات در دماهای مختلف نشان داد که با افزایش ضخامت لایه‌‌ها و کاهش دما فرآیند خشک‌کردن بیشتر به طول خواهد انجامید. بیش­ترین آهنگ خشک­کردن (34/1 کیلوگرم آب بر کیلوگرم ماده خشک در ساعت) در دمای 80 درجه سلسیوس و ضخامت 2 میلی‌متر به­دست آمد. انرژی فعال‌سازی با ضخامت رابطه مستقیم داشته به­طوری­که در ضخامت‌های 2، 5/4 و 7 به­ترتیب 29/34، 68/76 و 56/80 کیلوژول بر مول شد. هم­چنین با افزایش دما و ضخامت، ضریب نفوذ روند افزایشی را نشان می‌دهد و حداکثر مقدار این ضریب 9-10×594/7 متر مربع بر ثانیه در بیش­ترین دما و ضخامت حاصل شد.  
    کلید واژگان
    واژه­ های کلیدی: تابع مطلوبیت
    خشک­کردن
    کامکوات
    مدل سینتیکی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-06-22
    1397-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی
    گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی

    شاپا
    2383-126X
    URI
    https://jam.tabrizu.ac.ir/article_7565.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/293282

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب