• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مدل‌سازی مصرف انرژی و شاخص‌های زیست محیطی تولید برگ چای با استفاده از مدل‌های رگرسیونی و شبکه عصبی مصنوعی

    (ندگان)پدیدآور
    خانعلی, مجیدمبلی, حسینقاسمی مبتکر, حسنشرافت, مهرناز
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده در این پژوهش، مدل‌سازی انرژی مصرفی و انتشار آلاینده‌های زیست‌محیطی در تولید چای در استان گیلان با استفاده از مدل‌های رگرسیونی و شبکه ‌عصبی مصنوعی انجام شد. داده‌های مورد نیاز مربوط به بخش کشاورزی و صنعتی تولید چای با استفاده از تکمیل پرسش­نامه در مزارع چای شهرستان‌های استان گیلان، بایگانی اسناد جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات چای، بازدید از کارخانه‌های تولید چای و مصاحبه با کارشناسان مربوطه به­دست آمد. نتایج نشان دادند که کل انرژی ورودی و خروجی در تولید برگ سبز چای به­ترتیب برابر با 51/34343 و 45/10996 مگاژول بر هکتار می‌باشد. همچنین کل انرژی ورودی برای تولید یک‌تن چای خشک برابر با 23/64885 مگاژول به­دست آمد. نتایج ارزیابی چرخه زندگی در مزارع چای نشان داد که در بخش‌های اثر تقلیل مواد غیرآلی، اسیدی شدن، اختناق دریاچه‌ای و گرمایش جهانی، بیش‌ترین تأثیر مربوط به نهاده‌های کود نیتروژن می‌باشد. بررسی ارزیابی چرخه زندگی در کارخانه‌های فرآوری چای نیز نمایانگر آن بود که بیش‌ترین میزان آلایندگی در بخش‌های اثر تقلیل مواد غیرآلی، نقصان لایه اوزون، مسمومیت انسان‌ها، مسمومیت آب‌های آزاد و اکسیداسیون فتوشیمیایی مربوط به سوخت دیزل، در بخش‌های اسیدی شدن، اختناق دریاچه‌ای، پتانسیل گرمایش جهانی مربوط به نهاده‌ برگ سبز چای و در بخش‌های اثر مسمومیت‌های آب‌های سطحی و خاک مربوط به کاغذ روکش‌دار بوده است. نتایج مدل‌سازی انرژی و انتشار آلاینده‌های زیست‌محیطی در تولید برگ سبز چای نشان دادند که با وجود دقت مناسب مدل‌های رگرسیونی، شبکه‌های عصبی مصنوعی می‌توانند با دقت بالاتری میزان انرژی خروجی و انتشار آلاینده‌های زیست‌محیطی در تولید برگ سبز چای را پیش‌بینی نمایند.    
    کلید واژگان
    واژه‌های کلیدی: چای
    انرژی مصرفی
    ارزیابی چرخه زندگی
    مدل‌سازی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-06-22
    1397-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
    گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
    گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

    شاپا
    2383-126X
    URI
    https://jam.tabrizu.ac.ir/article_7560.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/293278

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب