• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولیدات دامی
    • دوره 19, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولیدات دامی
    • دوره 19, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    آثار اندازه قطعات علوفه، فشار پرس هیدرولیک و زمان توقف فشار بر قابلیت ماندگاری و ریزش ذرات بلوک های خوراک کامل

    (ندگان)پدیدآور
    فراستی, سیروسمعینی, محمدهژبری, فردینفضایلی, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.047 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور تعیین اثرات فشار پرس هیدرولیک در ماشین ساخت بلوک خوراک کامل (بلوک)، زمان توقف فشار و اندازه قطعات علوفه بر قابلیت ماندگاری، ریزش ذرات و ذخیره­سازی بلوک­ها در انبار، آزمایشی با استفاده از طرح آماری کاملاً تصادفی (12 تیمار و 10 تکرار) با آرایش فاکتوریل (2×3×2) انجام شد. فاکتورها به ترتیب شامل: دو سطح 200 و 220 بار فشار پرس هیدرولیک در ماشین ساخت بلوک خوراک کامل، سه سطح پنج، 17 و 30 ثانیه زمان توقف فشار با دو اندازه قطعات علوفه (یونجه و کاه­ گندم) کوتاه (میانگین 10 میلی­متر) و بلند (میانگین 30 میلی­متر) با استفاده از مخلوط علوفه به کنسانتره با نسبت 45 به 55 بوند. بلوک­های دارای علوفه بلند یا علوفه کوتاه که با فشار پرس 220 بار و زمان توقف 30 ثانیه فشرده ­شده بودند دارای بالاترین درصد ماندگاری بودند و بلوک­های با اندازه قطعات بلند یا کوتاه که با فشار پرس 220 بار و زمان توقف 17 ثانیه فشرده ­شده بودند، به ترتیب حداقل و حداکثر ریزش ذرات را داشتند (05/0P). بین درصد ماندگاری و مقدار چگالی بلوک­ها رابطه خطی مستقیمی وجود داشت (001/0P =، 74/0r=). درصد تبخیر رطوبت بلوک­های دارای علوفه بلند با افزایش فشار پرس هیدرولیک، افزایش یافت (05/0P) که موجب کاهش تکثیر کلنی­های کپک در آنها پس از 35 روز ذخیره­سازی شد اما درصد تبخیر در بلوک­های با علوفه کوتاه با افزایش فشار پرس هیدرولیک، کاهش یافت و از این­رو تعداد کلنی­های کپک در آنها افزایش یافت (05/0P). نتایج این آزمایش نشان داد از نظر درصد ماندگاری و قابلیت ذخیره­سازی بلوک­های خوراک کامل در انبار، تولید بلوک­ها با میانگین اندازه علوفه 10 و 30 میلی­متر تحت شرایط فشار و زمان توقف فشار ذکر شده، مناسب نبود ولی فشار 220 بار و زمان توقف فشار پنج ثانیه مطلوب بود.
    کلید واژگان
    اندازه ذرات
    بلوک خوراکی
    ذخیره سازی
    ریزش ذرات
    کپک زدگی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-10-23
    1396-08-01
    ناشر
    دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان
    University of Tehran, College of Abureyhan
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس جهاد کشاورزی
    دانشیار دانشگاه رازی
    عضو هیات علمی
    عضو هیات علمی-تحقیقات علوم دامی کشور

    شاپا
    2009-6776
    2382-994X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jap.2017.223461.623149
    https://jap.ut.ac.ir/article_62819.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289792

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب