برآورد معادلات رگرسیون پیشبینی انرژی قابل سوخت و سازکنجاله سویا در جیره غذایی جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
ایجادی, سیدمحمدرضامروج, حسینشیوازاد, محمودمحمدی قاسم آبادی, محمد حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور تعیین معادلات رگرسیونی براساس آنالیز شیمیایی برای پیشبینی انرژی قابل سوختوساز ظاهری تصحیح شده برای ازت AMEn)) نه نمونه کنجاله سویای موجود در بازار ایران انجام شد. انرژی قابل سوختوساز کنجالههای سویا به روش جایگزینی در دوره آغازین (هفت تا 10 روزگی)، رشد (21 تا 24 روزگی) و پایانی (31 تا 34 روزگی) در جوجههای گوشتی و با استفاده از نشانگر خاکستر نامحلول در اسید اندازهگیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تفاوت معنیدار بین دادههای آنالیز شیمیایی و AMEn اندازهگیری شده به روش بیولوژیکی نمونههای کنجالههای سویا موجود در بازار ایران وجود دارد (05/0P˂). میانگین AMEn اندازهگیری شده نمونههای کنجاله سویا در سن آغازین، رشد و پایانی برابر1463، 1871 و 2025 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک بود. همچنین، بین میانگین AMEn برآورد شده با معادله انجمن ملی تحقیقات آمریکا و میانگین AMEn اندازهگیری شده به روش بیولوژیکی به ترتیب برای دوره آغازین، رشد، پایانی و کل دوره برابر با 2/34، 8/15، 9/8 و 7/19 درصد اختلاف مشاهده شد. در نهایت، باتوجه به دو شاخص ضریب تبیین و آماره انحراف استاندارد پیشبینی در دوره آغازین استفاده از معادله رگرسیونی AMEn = 47.873×NFE، در دوره رشد معادله AMEn = 60.203×NFE، در دوره پایانی معادله AMEn = 65.612×NFE و در کل دوره پرورش معادله AMEn = 57.923×NFE پیشنهاد میشود. درنتیجه به نظر می رسد با استفاده از این معادلات می توان تامین دقیقتری از AMEn کنجاله سویا و در نتیجه عملکرد تولیدی بهتری از پرنده انتظار داشت.
کلید واژگان
انرژی قابل سوختوسازآنالیز شیمیایی
جوجه گوشتی
کنجاله سویا
معادلات رگرسیونی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-01-211397-11-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانهیات علمی
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشکده علوم زراعی و دامی، گروه علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
شاپا
2009-67762382-994X




