• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولیدات دامی
    • دوره 22, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولیدات دامی
    • دوره 22, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عمل‌آوری دانه جو با اسید لاکتیک بر عملکرد رشد و فراسنجه‌های خونی گوساله‌های نر شیرخوار نژاد هلشتاین

    (ندگان)پدیدآور
    پیری, وحیدکفیل زاده, فرخ
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    717.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه برای ارزیابی اثرات عمل­آوری دانه جو بلغورشده با اسیدلاکتیک در جیره آغازین بر خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه، بازدهی خوراک مصرفی، قابلیت هضم مواد مغذی، رشد اسکلتی، و فراسنجه­های خونی گوساله­های نر شیرخوار نژاد هلشتاین انجام شد. به همین منظور، 30 رأس گوساله نر با میانگین وزنی 2/25±45/06 به‌صورت تصادفی به سه گروه آزمایشی (هر گروه 10 رأس) اختصاص یافت. خوراک آغازین از چهار روزگی تا 65 روزگی پس از تولد حاوی 41 درصد بلغور دانه جو عمل­آوری‌شده بود. تیمارهای آزمایشی شامل 1- خوراک حاوی جو عمل­آوری‌شده در آب، 2- خوراک حاوی جو عمل‌آوری‌شده در محلول نیم درصد اسید لاکتیک و 3- خوراک حاوی جو عمل­آوری‌شده با محلول یک درصد اسید لاکتیک بودند. خوراک مصرفی به‌صورت روزانه اندازه­گیری شد. وزن بدن و شاخصه­های رشد اسکلتی در چهار روزگی، 35 روزگی و 65 روزگی اندازه­­گیری و ثبت شد. در چهار روزگی، 35 روزگی و 65 روزگی از گوساله­ها خون­گیری شد. قابلیت هضم ماده خشک در کل دستگاه گوارش و بازدهی خوراک مصرفی در گوساله­هایی که خوراک حاوی  دانه جو عمل‌آوری‌شده با اسید لاکتیک دریافت کردند از تیمارهای دیگر بیش‌تر بود (5 0/0≥P). عمل­آوری جو با اسیدلاکتیک اثری بر ماده خشک مصرفی، میانگین افزایش وزن روزانه، و فراسنجه­های خونی نداشت. در 35 روزگی ارتفاع از جدوگاه و طول بدن در گوساله­هایی که جو عمل­آوری‌شده با اسید لاکتیک دریافت کردند بالاتر بود (5 0/0≥P). به‌نظر می­رسد که عمل­آوری دانه جو با اسید لاکتیک منجر به کاهش تجزیه نشاسته جو در شکمبه و افزایش عبور آن به روده باریک گردیده است و بر همین اساس بازدهی خوراک مصرفی بهبود یافته است. ممکن است استفاده از سطوح بالاتر اسید لاکتیک تأثیر مثبتی بر عملکرد گوساله­ها داشته باشد.
    کلید واژگان
    بازدهی خوراک مصرفی
    جیره آغازین
    دانه جو
    دوره شیرخوارگی
    رشد اسکلتی
    فرآوری اسیدی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2020-09-22
    1399-07-01
    ناشر
    دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان
    University of Tehran, College of Abureyhan
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه
    استاد،دانشگاه رازی کرمانشاه - دانشکده کشاورزی - گروه علوم دامی

    شاپا
    2009-6776
    2382-994X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jap.2020.293366.623475
    https://jap.ut.ac.ir/article_77334.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289719

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب