اثر انجماد با رقیقکنندههای مختلف برکیفیت منی و نسبت جنسیت اسپرم گاو هلشتاین با تکنیک Real-time qPCR
(ندگان)پدیدآور
رستمی, سپیدهبیگی نصیری, محمد تقینظری, محمودطباطبائی وکیلی, صالحنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر دو رقیقکننده مختلف تریس- زرده تخممرغ و آندرومد بر کیفیت منی و نسبت جنسیت اسپرم گاو هلشتاین در طول فرآیند رقیقسازی و انجماد با استفاده از تکنیک real- time qPCR بررسی شد. این آزمایش با استفاده از چهار گاو نر نژاد هلشتاین در سن چهار سالگی و بهمدت چهار هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد .ژنهای PLP و SRY به ترتیب برای جداسازی قطعات خاصی از توالی های کروموزوم X- و Y- تکثیر شدند. استفاده از رقیقکننده آندرومد در مقایسه با تریس- زرده تخممرغ، کیفیت منی در انجماد و یخگشایی را بهبود داد. استفاده از رقیقکننده آندرومد موجب افزایش معنیدار بیان ژن (PLP( 0/16±1/43، و( p=0/01) و کاهش معنیدار بیان ژن (SRY(0/11±0/64 و ( p=0/009) در حالت مایع و فرایند انجماد شد. استفاده از رقیق کننده تریس- زرده تخم مرغ باعث کاهش معنیدار بیان ژن (PLP (0/06±0/3)، (p
کلید واژگان
آندرومدزرده تخممرغ
ژن PLP
ژن SRY
کروموزوم Y
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشددانش آموخته ژنتیک و اصلاح دام گروه علوم دامی ;دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی -دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان-اهواز-ایراناستاد گروه علوم دامی ;دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی -دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان-اهواز-ایران
استادیار گروه علوم دامی ;دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی -دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان-اهواز-ایران
دانشیار گروه علوم دامی ;دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی -دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان-اهواز-ایران
شاپا
2009-67762382-994X




