اثر آنزیم زایلاناز و اسانس باریجه (Ferula gumosa Boiss) در جیرههای بر اساس دانه گندم بر عملکرد تولیدی و میکروفلور روده جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
محیط, اردشیرعلیمرادی تمرین, زهرادرمانی کوهی, حسنقوی حسین زاده, نویدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر آنزیم زایلاناز و اسانس باریجه برعملکرد تولیدی و میکروفلور روده جوجههای گوشتی، از تعداد 160 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا" تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2، با چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت 42 روز، استفاده شد. فاکتورها شامل آنزیم زایلاناز در دو سطح ( 0 و 2/0 گرم) و اسانس باریجه در دو سطح (0 و 1/0 گرم) بود که به هر کیلو جیره مصرفی اضافه شد. در طول دوره پرورش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و تلفات بهصورت دورهای اندازهگیری شد. در روزهای 21 (میان دوره) و 42 (پایان دوره) 2 قطعه جوجه از هر تکرار جهت تعیین خصوصیات لاشه کشتار شدند و به منظور بررسی جمعیت میکروبی باکتری اشرشیاکلی و لاکتوباسیلوس ایلئومی، از مواد داخل روده جوجههای ذبح شده نمونهگیری شد. افزودن آنزیم سبب افزایش وزن و بهبود ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد ونیز بهبود ضریب تبدیل در کل دوره آزمایش شد (05/0PP). به طور کلی نتیجه گیری میشود که استفاده از مخلوط آنزیم و اسانس میتواند برای بهبود عملکرد جوجههای گوشتی قابل توصیه باشد.
کلید واژگان
اسانس باریجهآنزیم زایلاناز
جوجه گوشتی
عملکرد
میکروفلور
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-04-211397-02-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، تخصص: تغذیه طیوردانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام گروه علوم دامی دانشگاه گیلان
عضو هیئت علمی، دانشگاه گیلان، تخصص: تغذیه طیور
دانشگاه گیلان، تخصص: ژنتیک و اصلاح نژاد دام/ ژنتیک کمی/ آمار/ مدلسازی/ شبیهساز ی/ ارزیابی ژنتیکی در دامپروری/ کاربرد روشهای آماری پیشرفته در دامپروری/ کاربرد استراتژیهای اصلاح نژاد/ کاربرد شبیهسازی در دامپروری
شاپا
2009-67762382-994X




