نقش باکتریهای پروبیوتیک تجاری (Bacillus subtilis و Bacillus coagulans) و باکتری هالوفیل (Bacillus sp.) جداسازی شده از دریاچه ارومیه در بهبود کیفی آب، تولید بیوفلوک و ارزش غذایی آن با استفاده از منابع مختلف کربنی
(ندگان)پدیدآور
حسن نتاج نیازی, الههآق, ناصرنوری, فرزانهآتشبار, بهروزون استپن, گیلبرت
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر نقش باکتریهای پروبیوتیک و هالوفیل در سیستم بیوفلوک با منابع مختلف کربنی نشاسته ذرت، (تیمارهای 1 و 4)، ملاس چغندر قند (تیمارهای 2 و 5)، سبوس برنج (تیمارهای 3 و 6) با ویناس نیشکر (در تمامی تیمارها) در حضور پروبیوتیک تجاری (Bacillus subtilis و Bacillus coagulans) (تیمارهای 1، 2 و 3) و ترکیب آن با باکتری هالوفیل Bacillus sp. (تیمارهای 4، 5 و 6) در شوری 5±60 گرم در لیتر طی 42 روز مورد بررسی قرار گرفت. کمترین مقدار نیتریت و نیترات در تیمار 6 و کمترین میزان آمونیاک در تیمار 1 ثبت شد. تیمارهای 2 و 5 بیشترین حجم فلوک (mL/L 48-41) را تولید کردند. به لحاظ ارزش غذایی، تیمارهای 2، 3، 5 و 6 به طور معنیداری بالاترین پروتئین (25-20 درصد) و مواد معدنی و 80-75 درصد) را داشتند، ولی تیمارهای 1 و 4 به طور معنیداری بالاترین کربوهیدرات (64 درصد) را داشتند. سنجش اسیدهای چرب بیوفلوک نشان دادند که تیمارهای 2 و 5 بالاترین مقدار PUFA n-3 (32 درصد) را داشتند و تیمارهای 3 و 6 به طور معنیداری بالاترین مقدار اسیدهای چرب MUFA (25-22 درصد) را به خود اختصاص دادند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد منابع مختلف کربنی اثر معنیداری بر کیفیت بیوفلوک داشتند، اما استفاده از پروبیوتیک به صورت مجزا و ترکیبی با باکتری هالوفیل تاثیر معنیداری بر کیفیت بیوفلوک نداشت.
کلید واژگان
باسیلوسبیوفلوک
کیفیت آب
ارزش غذایی
پروبیوتیک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراندانشیار پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیار پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیار پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استاد مرکز رفرنس آرتمیا، دانشگاه گنت، گنت، بلژیک
شاپا
2345-39662538-5429



