اثر لسیتین و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) جیره غذایی بر برخی شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
فاتحی, دریاسروی مغانلو, کوروشآق, ناصرابطحی فروشانی, سید میثمایمانی, احمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر افزودن اسید لینولئیک مزدوج (CLA) به جیره غذایی در سطوح مختلف لسیتین جیره غذایی بر برخی شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان صورت گرفت. تعداد 600 قطعه ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 10±100 گرم در 10 تیمار آزمایشی به صورت کاملا تصادفی تقسیم و به مدت 70 روز با جیره غذایی مختلف پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی، تلفیقی از سطوح مختلف لسیتین (2، 3 و 4 درصد) و CLA (1، 2 و 3 درصد) شامل 9 گروه آزمایشی و یک گروه شاهد (بدون افزودن مقادیر اضافی لسیتین و CLA) بود. در پایان دوره، شاخصهای ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، مسیر فرعی کمپلمان، آنتیبادی کل سرم، تکثیر لنفوسیت و قدرت بیگانهخواری سلولهای نوتروفیل (آزمایش برداشت NR) مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت لیزوزیم، مسیر فرعی کمپلمان و آنتیبادی کل سرم در سطح 4 درصد لسیتین، تحت تاثیر سطوح مختلف CLA جیره غذایی قرار گرفتند و بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیزوزیم در سطح 1 و مسیر فرعی کمپلمان و آنتیبادی کل در سطح 2 درصد CLA مشاهده شد (05/0>P). شاخص تکثیر لنفوسیت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی حداقل 3 درصد لسیتین و 2 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P) و شاخص فاگوسیتوز در تیمار تغذیه شده با جیره غذایی دارای حداقل 2 درصد لسیتین و 1 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P). در کل، افزودن حداقل 1 درصد CLA به همراه 3 درصد لسیتین به عنوان مکمل غذایی، میتواند سبب بهبود شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان شود.
کلید واژگان
فسفولیپیدایمنی ذاتی
چربی
آزادماهیان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه،ارومیه، ایرانگروه شیلات،دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه.
شاپا
2345-39662538-5429



