اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در جیره غذایی بر برخی شاخصهای ریختسنجی روده پیشین لارو قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
نوری, فرزانهایمانی, احمدحاجی نژاد, سعیدسروی مغانلو, کوروش
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف مطالعه حاضر بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب جیره غذایی (HUFA و PUFA) بر برخی شاخصهای ریختسنجی روده پیشین لاروهای ماهی قزلآلای رنگینکمان در شروع تغذیه آغازین بود. بنابراین هشت جیره غذایی مختلف شامل جیرههای حاوی سطوح مختلف HUFA شامل صفر، 5/0، 1، 2 درصد در سطحPUFA برابر 20 درصد (آزمایش نخست) و سطوح مختلف PUFA شامل 10، 20، 30 و 40 درصد در سطح HUFA معادل 8 درصد چربی جیره غذایی (آزمایش دوم) تنظیم شد. تراکم لاروها در هر مخزن پرورشی 100 قطعه بود و آزمایش به مدت شش هفته به طول انجامید. در پایان آزمایش، از هر تیمار شش قطعه ماهی به صورت تصادفی انتخاب و قسمت ابتدایی روده کوچک آنها برای مطالعات بافت شناسی کلاسیک نمونهبرداری شد. در آزمایش نخست با افزایش سطح HUFA جیره غذایی، ضخامت اپیتلیوم و ارتفاع چینهای روده (Villi) کاهش یافت (05/0>P) و سطح مناسب HUFA در این آزمایش 5/0 درصد تشخیص داده شد. همچنین در آزمایش دوم تنها ارتفاع چین بخش پیشین روده تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P) و در سطح PUFA 20 درصد از چربی کل جیره، ارتفاع چین (3/10±3/207 میکرومتر) از بیشترین میزان برخوردار بود. بنابراین توصیه میشود در صورت استفاده از منابع روغن گیاهی (جایگزینی منابع دریایی با منابع گیاهی) که موجب افزایش میزان PUFA جیره غذایی میشود، سطح اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره میتواند تا هشت درصد افزایش یابد تا ساختار طبیعی بافت روده حفظ شود.
کلید واژگان
جیره غذاییاسیدهای چرب غیراشباع
لارو نورس
تغذیه آغازین
قزلآلای رنگینکمان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
استادیار پژوهشکده آرتمیا و آبزیپروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراناستادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران
کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران
شاپا
2345-39662538-5429



