بررسی تاثیر پروبیوتیک Pediococcus acidilactici بر شاخصهای ایمنیشناختی همولنف و آنزیمهای گوارشی بچه شاهمیگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus)
(ندگان)پدیدآور
واعظی, میرآرماناسماعیلی فریدونی, ابوالقاسممناف فر, رامینامینی, کوروش
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش تاثیر چهار سطح از پروبیوتیک Pediococcus acidilacticiدر جیره غذایی بچه شاهمیگوی آب شیرین Astacus leptodactylusبر برخی شاخصهای سیستم ایمنی و آنزیمی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور بچه شاهمیگوها با وزن 10 تا 20 گرم، در 4 گروه تیماری و یک گروه شاهد با سه تکرار در مدت 84 روز تغذیه شدند. سپس از همولنف نمونهگیری شد. نتایج اندازهگیری شاخصهای ایمنی و آنزیمی همولنف و روده نشان داد که در همه تیمارها و شاهد، بیشترین تا کمترین تعداد هموسیت به ترتیب متعلق به هموسیتهای نیمه دانهدار، دانهدار بزرگ و هیالین بود. تعداد کلی هموسیتها، هموسیتهای نیمه دانهدار، دانهدار بزرگ و هیالین در تیمارهای حاوی پروبیوتیک افزایش معنادار آماری نشان داد (05/0>P). همچنین سنجش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز و فنول اکسیداز در همولنف بچه شاهمیگو و در مقایسه با گروه شاهد، روند افزایشی و تفاوت معنادار آماری نشان داد (05/0>P). اندازهگیری فعالیت آنزیمهای گوارشی لیپاز، آمیلاز و پروتئاز نیز بیانگر تاثیر مثبت افزاینده معنادار پروبیوتیک بر هرسه آنزیم مورد بررسی بود (05/0>P). با توجه به اثر مثبت و چشمگیر پروبیوتیک acidilacticiP. برشاخصهای ایمنی و گوارشی میتوان از آن برای بهرهوری بیشتر در پرورش انبوه شاهمیگوی جوان استفاده کرد.
کلید واژگان
Astacus leptodactylusacidilactici Pediococcus
پرو بیوتیک
شاخصهای ایمنی
آنزیم گوارشی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایراندانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیار مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان، ایران
شاپا
2345-39662538-5429



