• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات استفاده توام از عصاره برگ زیتون (Olea europaea) و زیره سبز (Cumin cyminum) بر شاخص‌های میکروبی، شیمیایی و کیفی فیله ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) در 4 درجه سانتی‌گراد

    (ندگان)پدیدآور
    شاملوفر, مهشیدغیاثوند, زهراپایندان, الهامپایندان, الهام
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این پژوهش مقایسه اثر عصاره برگ زیتون و زیره سبز در غلظت‌های 1 و 2 درصد بر افزایش ماندگاری فیله ماهی کپور نقره‌ای در دمای C‌°4 بود. به این منظور شاخص‌های تیوباربیتوریک اسید (TBA)، بازهای نیتروژن فرار (TVB-N)، pH، باکتری‌های سرما دوست (PTC)، باکتری‌های مزوفیل (TVC) و همچنین ویژگی‌های حسی فیله‌های ماهی کپور نقره‌ای در روزهای صفر، 4، 8، 12 و 16 نگهداری در یخچال اندازه‌گیری شدند. بر اساس نتایج، در همه تیمارها با گذشت زمان مقادیر TBA، TVB، pH به شکل معناداری افزایش یافت (05/0>P)، اما مقدار این شاخص‌ها در نمونه‌های حاوی آنتی‌اکسیدان (تیمار با عصاره‌های برگ زیتون و زیره سبز) در مقایسه با نمونه شاهد در همه زمان‌ها به شکل معناداری کمتر بود (05/0>P)، همچنین عصاره اتانولی زیره سبز در سطح 2 درصد به خوبی توانست شاخص‌های TBA، TVB، pH، PTC و TVC را کنترل کند و می‌تواند به عنوان جایگزین آنتی‌اکسیدان مصنوعی معرفی شود. با توجه به نتایج به دست آمده از آزمایش‌های حسی می‌توان استفاده از هر دو نوع آنتی‌اکسیدان را در نگهداری این ماهی توصیه کرد. همچنین عصاره زیره سبز کارآیی بیشتری در افزایش زمان ماندگاری، رنگ، بو و بافت فیله این ماهی داشت.
    کلید واژگان
    برگ زیتون
    زیره سبز
    ماهی کپور نقره‌ای
    شاخص میکروبی
    شاخص شیمیایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
    استادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
    کارشناس ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
    کارشناس ارشد، گروه صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران

    شاپا
    2345-3966
    2538-5429
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/japb.2018.6379.1123
    https://japb.guilan.ac.ir/article_2776.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289321

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب