• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر دماهای مختلف بر میزان ذخیره چربی جلبک Dunaliella sp.

    (ندگان)پدیدآور
    آیت اللهی, فاطمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    328.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    علم بیوتکنولوژی به دنبال یافتن محرک‌هایی موثر جهت افزایش نرخ رشد و محتوای ترکیبات مختلف بیوشیمیایی مانند لیپیدها و رنگدانه‌ها در جلبک‌هاست. دما یکی از مهم‌ترین فاکتورهای فیزیکی است که تاثیر قابل توجهی بر رشد و فعالیت موجودات آبزی دارد. دونالیلا جلبکی تک‌سلولی است که در رده کلروفیسه‌ها طبقه‌بندی می‌شود، این جلبک بدون دیواره سلولی، متحرک و شوری پسند است. جلبک دو تاژکی دونالیلا به‌عنوان مقاوم‌ترین ارگانیسم یوکاریوت فتوسنتز کننده شناخته شده است. بیشتر جلبک‌های میکروسکوپی تحت شرایط استرس مقادیر بالایی از لیپید تولید می‌کنند. تغییر شرایط محیطی علاوه بر تاثیر بر میزان رشد و تولید چربی می‌تواند بر کیفیت چربی ریزجلبک‌ها نیز اثر‌گذار باشد. در این تحقیق جلبک دونالیلا پس از نمونه برداری از دریاچه ارومیه و خالص‌سازی، در محیط کشت والن کشت داده شد. آزمایش با 4 تیمار و 6 تکرار به طور کاملا تصادفی انجام شد. برای رشد مطلوب جلبک دونالیلا، شدت نور 3000 لوکس با 12 ساعت دوره روشنایی و 12 ساعت دوره تاریکی و محیط کشت والن فراهم گردید. شمارش تعداد سلول جلبک و اندازه‌گیری دما و پی اچ روزانه و میزان چربی در فازهای مختلف رشد صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده رشد جلبک با افزایش دما کاهش یافت و بیشترین رشد در دمای 20 درجه سانتی‌گراد مشاهده گردید همچنین به این نتیجه دست یافتیم که بیشترین میزان ذخیره چربی در درمای 25 درجه سانتی‌گراد و در فاز ثابت بود.
    کلید واژگان
    میکروجلبک
    دما
    چربی
    دونالیلا
    رشد

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    بوم شناسی آبزیان، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۴۲۷X
    ‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/japu.2020.15587.1460
    http://japu.gau.ac.ir/article_5053.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/288747

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب