اثرات تغذیه با سطوح مختلف کرم خاکی (Eisenia fetida) بر کیفیت آب مخازن پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
خادمی حمیدی, محمدهرسیج, محمدجعفریان, حجت الهفرهنگی, محمدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش با هدف تأثیر استفاده از کرم خاکی (Eisenia fetida) زنده بهعنوان مکمل غذایی بر کیفیت آب مخارن پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان طراحی شد. ماهیان با میانگین وزنی 58 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تیمار و هر یک در 3 تکرار تقسیم شدند. ماهی قزلآلا با سطوح مختلف (شاهد- بدون کرم (صفر درصد)، T1 (25 درصد)، T2 (50 درصد) و T3 (75 درصد)) جیره غذایی از کرم زنده (با احتساب 50 درصد رطوبت) بهمدت 8 هفته در دمای (18 درجه سانتیگراد) تغذیه شدند. در پایان آزمایش، فاکتورهای کیفی آب شامل PH (بیشترین شاهد 9/7، کمترین تیمار 3 4/7) DO (بیشترین تیمار 3 8/7، کمترین شاهد 7/6)، TSS، TAN (بیشترین شاهد 16/0، کمترین تیمار 3 057/0)، NO2-(بیشترین شاهد 05/0، کمترین تیمار 3 01/0)وNO3-(بیشترین شاهد 6/6، کمترین تیمار 3 35/3)سنجیده شد. مقایسه میانگینهای بهدست آمده از این فاکتورها نشان از اختلاف معنیدار [Dr.1] آماری PH شاهد با دیگر تیمارها، DO و TSS بین همه تیمارهای آزمایشی داشت (05/0P2-و NO3- در نمونهبرداریهای متوالی کاهش معنیدار آماری بین همه تیمارها، با افزایش میزان کرم در غذا، مشاهده شد (05/0P
کلید واژگان
قزل آلای رنگین کمانتغذیه کرم خاکی
کیفیت آب
آمونیاک
نیترات
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسیارشد، شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاوس، گلستان، ایراناستادیار، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاوس، گلستان، ایران
دانشیار، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاوس، گلستان، ایران
استادیار، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاوس، گلستان، ایران
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸




